Op vakantie naar Bali; dingen die je vooraf moet weten

Het leven op Bali is erg relaxed, grote kans dat je er dan ook helemaal tot rust zal komen. Voordat je naar Bali gaat zijn er wel een aantal dingen die je moet weten. In deze blog zal ik de belangrijkste dingen voor je opsommen. 

Visum
Je mag als Nederlander Bali bezoeken zonder vooraf een visum te regelen. Bij aankomst op het vliegveld kun je een visum on arrival kopen. De kosten hiervan zijn ongeveer €35. Daarmee mag je 30 dagen in het land verblijven, wel moet je ervoor zorgen dat je paspoort bij aankomst nog 6 maanden geldig is en dat je een retourticket hebt geboekt naar Nederland of een andere bestemming binnen 30 dagen na aankomst. 

Let goed op met geld pinnen op Bali
Op Bali betaal je vrijwel overal contant. De munteenheid van Bali is de Indonesische roepia, om aan dit geld te komen moet je pinnen, maar dat kan niet zomaar overal. Een Maestro kaart werkt maar bij een selectief aantal geldautomaten. Het is dus verstandig om voor je reis een creditcard aan te schaffen. Bij een BNI of Mandiri Bank kun je met je normale pinpas pinnen. Let er op dat je per keer dat je geld opneemt een paar euro extra betaalt. Het is dus slim om elke keer een groot bedrag te pinnen. 

Veiligheid
Bali is een hele veilige vakantiebestemming, toch zijn er altijd dingen waar je goed op moet letten. Zorg ervoor dat je al je waardevolle bezittingen in de kluis legt en dat je de deuren goed sluit wanneer je uitgaat of slaapt. Als je uitgaat is het verstandig om goed op je eigen spullen letten, zakkenrollers zijn veelvoorkomend in nachtclubs. Neem niet te veel contant geld mee, en draag niet te veel sierraden. 

Verkeer
Het verkeer op Bali is totaal anders dan in Nederland, het is heel vol en ze rijden hier links. Er zijn geen regels, het recht van de brutaalste en sterkste geld hier. Als toerist moet je goed oppassen, zodra er wat gebeurd ben jij altijd de schuldige vanwege corrupte agenten. Bij ongevallen kan het maar zomaar zijn dat je naar de gevangenis moet tot dat alles is uitgezocht, dit kan best lang duren. Er zijn 2 dingen die ik je echt wil meegeven voordat je de weg op gaat, dat zijn: draag altijd een helm en don't drink and drive, het is simpelweg te gevaarlijk.

Inentingen
Voor een reis naar Bali worden een aantal vaccinaties aangeraden ongeacht verblijfsduur, namelijk een vaccinatie tegen DTP en een tegen hepatitis A. Mocht je vroeger geen mazelen of een vaccinatie tegen mazelen hebben gehad dan wordt ook een BMR inenting aanbevolen voor Bali. Als u een reis maakt die langer dan drie maanden duurt dan worden ook vaccinaties tegen buiktyfus, hepatitis B en hondsdolheid aangeraden. Bali is malaria vrij, je hoeft hier gelukkig dus geen malariapillen te slikken.

Klimaat
Bali heeft een tropisch regenwoudklimaat wat twee seizoenen kent. Vanaf oktober tot april is het regenseizoen. Er valt dan iedere dag een bui en de luchtvochtigheid is dan hoger dan normaal. Vanaf april tot september is het droge seizoen. De temperatuur is gedurende het hele jaar vrijwel constant. De temperatuur ligt in het binnenland wel een stuk lager dan aan de kust. Dit komt door de hoogteverschillen. Maar ook zijn er verschillen tussen de kustgebieden. Aan de zuidkust is het gemiddeld 5°C warmer dan aan de noordkust.

Wij hopen dat je wat aan deze blog hebt gehad en wensen je veel succes met de voorbereidingen voor je reis naar Bali. Mocht je verdere vragen hebben, stel ze dan gerust via onze mail of social media kanalen.