Must do’s in Canggu

Canggu is een leuk stadje in Bali wat erg populair is bij jonge reizigers, surfers en digital nomads. In Canggu zijn talloze hipster cafés en fantastische restaurants te vinden. Welke dingen moet je doen als je in Canggu bent?

Relax bij een Beach club.

Wat vind je ervan om je middag te spenderen bij een prachtig ingerichte club? In Canggu zijn veel leuke Beach clubs te vinden, de perfecte plek om met vrienden rond te hangen en te genieten van de muziek. Een paar van onze favoriete Beach clubs zijn:

 • The Lawn
 • La Brissa
 • Café del Mar

Surfen in Canggu

Voor veel mensen staat Bali bekend om het surfen. De golven zijn geschikt voor surfers van elk niveau. Door de dag heen zie je constant mensen met hun surfplank naast hun scooter rijden, klaar om het water in te gaan. Om 6 uur ‘s ochtends zitten de eerste mensen al in het water. Er zijn 3 bekende surfplekken in Canggu: 

 • Echo Beach
 • Berawa Beach
 • Batu Balong Beach

Pura Tanah Lot Temple
De Pura Tanah Lot Temple bezoeken is iets wat je echt moet doen in Canggu. Het is een beroemde religieuze plek, gelegen boven op een rots in de zee. Het is een populaire plek onder de toeristen, maar ook komen Balinezen hier nog steeds om de Balinese zeegoden te vereren. De zonsondergang is wat deze plek zo iconisch heeft gemaakt voor Bali. Het licht maakt het plaatje schilderachtig, waarbij ze zee in goud veranderd.

 

Restaurantjes bezoeken
Canggu is letterlijk de hemel als het om eten gaat. Er zijn in Canggu al vele restaurants te vinden en er komen er nog steeds meer bij. Je kunt hier alle soorten keukens vinden, van Italiaans tot Thais tot Vietnamees en natuurlijk Indonesisch. Als je in Canggu uit eten gaat kom je zeker niet teleurgesteld terug. Dit zijn onze favoriete restaurants in Canggu:

 • Milu by Nook
 • Lola’s Cantina
 • Warung Local
 • La Baracca
 • Crate café

Bezoek marktjes
In Canggu zijn vele marktjes te vinden, zo wordt er bijvoorbeeld elke zondag een markt bij La Brissa georganiseerd. Elke laatste zondag van de maand wordt er een markt bij Old Man’s georganiseerd, deze markt is heel populair onder zowel toeristen als locals. De leukste en populairste markt is de Love Anchor Market. Deze markt is elke dag open. Je kunt hier van alles kopen, van kleren tot meubels tot souvenirs.

Zonsondergang kijken op Berawa Beach

Geniet onder het genot van een verse kokosnoot of een koude Bintang van de prachtige zonsondergang op Berawa Beach. Er zijn een paar lokale strandtenten met zitzakken ervoor. Dit is een uitstekende plek om heerlijk om je heen te kijken met de zonsondergang op de achtergrond.

Sporten

Naast het lekkere eten van Canggu is het natuurlijk ook fijn om in vorm te blijven. In Canggu vind je veel fitness en crossfit zalen. Ook yogalessen zijn hier razend populair. Bij Bali Body Factory is een weekpas inclusief alle lessen zoals yoga en boksen. Het is een fijne sportschool waar instructeurs altijd klaar staan om je te helpen.


Accommodaties

Als je in Canggu op vakantie bent moet je natuurlijk ook ergens slapen. Dit zijn onze favoriete verblijfplaatsen in Canggu.