Leuke ontbijt en lunch plekjes rondom Kuta

 Inspiratie nodig voor een lekker lunchplekje? Hierbij onze favoriete restaurants voor lunch of ontbijt rondom Kuta

1. Luber

Heeft Tiktok effect op het promoten van restaurants? Ja, dat heeft het! Ik was namelijk zelf weer verveeld aan het scrollen op deze app toen ik een filmpje van iemand tegen kwam die bij Luber had gegeten. Nou goed, ik ‘geinfluenced’ en de volgende ochtend was ik hier te vinden met mijn laptop. Ik bestelde hier een croissant met zalm en een verse kokosnoot. De kokosnoot was echt heerlijk koud en de croissant had mij goed gevuld. Je kunt hier binnen of buiten zitten. Buiten ligbedden met tafeltjes in het midden waar je heerlijk op kan chillen. 
Luber

2. Fresco

Fresco bevind zich op loopafstand van Legian beach en ligt zo’n 2 minuten buiten Kuta. Het restaurant heeft een erg rustieke uitstraling met veel bruin en wit tinten. Hiernaast heeft Fresco een Ijssalon tegenover het restaurant. Voor een 'instagrammable spot’ is dit de perfecte locatie. Voor een nog wat betere impressie van Fresco kan je onze TikTok bekijken op het account van ikganaarbali.

 

Fresco

 

3. Coffee cartel Legian

Als je 5 minuutjes verder rijdt dan Kuta vind je en heerlijk rustig tentje in Legian. Deze plek heeft bij vrijwel elke tafel een stopcontact zitten, wat het een erg fijn werkplekje maakt. Het personeel is super vriendelijk en de lunch die ik hier had gegeten was heerlijk! Ik had een broodje met zalm, waarbij ik had gevraagd of ik in plaatst van roomkaas avocado mocht ivm lactose intolerantie en dit was geen probleem. Naast dit lekkere broodje had ik nog een dragon fruit smoothie die ook heerlijk was.

coffee cartel

4. Beach bowl

Op loopafstand van Kuta beach bevind zich beach bowl. De naam doet het wellicht al vermoeden wat hun ’signature dish’ is, namelijk de smoothie bowl. Beach bowl verkoopt niet alleen smoothie bowls, maar heeft ook heerlijk salades zoals: de quinoa salade.

5. Crumb & coaster 
Het aller eerste tentje waar ik ging lunchen op Bali: Crumb & Coaster. Crumb en Coaster bevind zich midden in Kuta in een klein straatje. De aankleding van het restaurant is licht en ziet er erg gemoedelijk uit. Mijn persoonlijke favoriet bij crumb & coaster is de breakfast smoothie. Deze vult echt goed en smaakt ook nog eens heerlijk! Dit blog gaat eigenlijk over ontbijt en lunch plekjes, maar je kan bij Crumb & coaster ook heerlijk dineren. Mocht je nou even geen zin hebben om de deur uit te gaan, je kan vrijwel alles van de kaart bestellen via GoJek, waarbij het na ongeveer een half uur bij jou op de stoep staat.

6. Shelter

Dit tentje is eigenlijk een valsspeler in dit rijtje. Shelter ligt namelijk in Seminyak. Shelter kan ook behoorlijk naar zich laten zoeken. Het restaurant zit namelijk op de bovenverdieping van een kleding/ accessoires winkel. Als je deze winkel naar binnen loopt vind je aan de linkerkant een trap naar boven. Als je deze trap oploopt kom je bij shelter het restaurant uit. Het restaurant maakt veel vegan en vegetarische gerechten en heeft heerlijke smoothie bowls.

Shelter