De leukste plekjes in Amed! Van eetgelegenheden tot snorkelplekken!

Ga jij binnenkort naar Amed tijdens je Bali trip? Maar weet je niet zo goed wat je wilt gaan doen en waar je moet gaan eten? Geen zorgen want in deze blog vind je alles over de leukste plekjes van Amed. Of je nou van avontuur of rust houdt, er zit zeker wat voor jou bij! 

 

Eetgelegenheden 

Rimba cafe: Hier kan je terecht voor ontbijt lunch en diner! Het menu bestaat uit heel veel verschillende (gezonde) gerechten zoals: burgers, pannenkoeken, salades, wraps en panini’s! Het restaurant heeft ook een leuk tuintje met achter in een tuinhuis waar je ook nog kunt zitten, erg gezellig! 
 
 

 

Good Stuff: Ook hier kun je heerlijk ontbijten, lunchen en dineren! Je kunt hier bijvoorbeeld heerlijke bagels, smoothiebowls en burgers eten. Het is een ecologisch restaurant, dus ze gebruiken biologische producten en helemaal geen plastic. Ook hebben ze zelf een eco-store, waar je ecologische producten kunt kopen zoals: thee, juices, zeepjes, etc. 
 
 

 

Trattoria: Dit is het beste Italiaanse restaurant in Amed! Je kunt hier overheerlijke pasta’s, pizza’s en salades eten. Ook heb je een prachtig uitzicht op de zee. 

 

Galanga Garden Restaurant: Dit restaurant is het zusje van Rimba cafe! Hier kun je wederom terecht voor ontbijt tot diner. Geniet hier van de lekkere Indonesische en westerse recepten. Ook zijn er veel vegan en vegatarische opties te verkrijgen. 

 


Warung Enak Amed: Dit is een simpele warung waar je het beste lokale eten kan proberen! Als je niet van de aziatische keuken houdt, hebben ze ook westerse recepten. De gerechten zijn ook nog eens vers bereidt! Terwijl je hier want het lekkere eten geniet kan je van de mooie zonsondergang genieten. 
 
 

 

La Cocina Mexicana: Het lekkerste Mexicaance restaurant van Amed! Geniet hier van de smaakvolle nachos, tacos, burritos en quesadillas. Ook zijn er genoeg vegan opties hier! 


 

 

Joli Best View: Hier kun je genieten van allerlei soorten keukens terwijl je van de mooiste uitzichten geniet! Als de lucht mooi helder is heb je een schitterend uitzicht op vulkaan Agung. Ook is er vaak live music wat soort voor een erg gezellige sfeer! 

 
 


Gusto: Dit restaurant biedt gerechten vanuit de Hongaarse, Italiaanse en Aziatische keuken, genoeg keuze dus! Ook heeft het restaurant een schitterend uitzicht op de zee. 
 
 

 

Sunset point: Sunset point Amed Bali is een day club, waar je de hele dag door lekker kunt relaxen en eten! Ook hier hebben ze gerechten uit verschillende keukens. De club beschikt over een infinity pool waaruit je de mooiste uitzichten van de zonsondergang kunt bekijken! 

 

Blue Earth Village: Dit is een erg gezellig en sfeervol restaurantje waar je bovenin kunt genieten van de mooiste uitzichten terwijl je relaxt op comfortabele zitzakken. Geniet hier van de Balinese keuken, tapas en pizza's! 

  

Activiteiten 

Duiken: Als je de onderwaterwereld van Amed wilt ontdekken door te duiken, ga dan naar duikschool Dive culture. Deze duikschool biedt de beste hulp en service voor beginners en gevorderden! (Tip: Het restaurant Good Stuff zit direct naast de Dive Culture!) 


 

Uitzichtpunt Lahangan Sweet: Ontdek het mooie uitzicht van Lahangan Sweet, op 30 minuten rijden vanaf Amed. Hier zul je de mooiste foto’s kunnen maken! 
 


 
Movienight: Houdt de facebook pagina van Blue Earth Village in de gaten, want regelmatig organiseren ze movienights op de dinsdag avond! 
  

Yoga: Ook organiseert Blue Earth Village verschillende yogalessen de hele week door! Mocht je het dus interessant lijken om een les te volgen, houdt dan hun Facebookpagina in de gaten voor hun weekschema! 
 
 

Snorkelen: Er zijn genoeg mooie plekken om te snorkelen in Amed. Je hebt de mogelijkheid om deel te nemen aan een snorkeltocht op een lokale vissersboot, maar omdat de koraalriffen zo dicht bij de kust liggen, kun je er ook gemakkelijk zelf naartoe gaan. Benieuwd naar welke spots je zeker heen moet? Dit zijn ze: 
 
 

  • Jemeluk: Hier is het water erg rustig en kun je prachtige koralen zien! Er zwemmen erg veel tropische vissen en ook is er een sterke kans dat je hier veel blauwe zeesterren zult spotten. Verder kan je in deze baai ook een kleine onderwater tempel zien!  
     
  • Lipah Beach: In deze baai kun je van alles ontdekken! Aan de linkerkant heb je vooral kans op schildpadden te zien en aan de rechterkant kun je de blue dotted stingray spotten (pas wel op voor dit beestje als je hem ziet). 
      
  • Japanese Ship wreck: Op zo’n 20 meter voor de kust van Amed ligt een oud Japans schipswrak. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het schip tot zinken gebracht tijdens een patrouille. Het wrak is nu volledig bedekt met prachtige koralen en wordt omringd door kleurrijke tropische vissen! Let wel op de golven, want die kunnen hier wat hoger zijn! 
     
     
  • Selang Beach: Als je geluk hebt, is Selang Beach de ideale plek om blacktip rifhaaien te zien. Deze haaien zijn niet gevaarlijk voor mensen en hun aanwezigheid duidt op een gezond rif. Je kunt naar Good Karma Bungalows rijden om er te komen, waar je ook kunt parkeren. Aan de linkerzijde van de baai vind je prachtige koralen en kleurrijke vissen, terwijl je helemaal aan de rechterkant de kans hebt om haaien te spotten tijdens het snorkelen. 
      

Tirta Gangga watertempel: Neem bezoekje aan de Tirta Gangga watertempel, de tempel ligt vlakbij Amlapura, een stadje op ongeveer 30 minuten met de scooter van Amed. Je betaalt 10k rp (nog geen euro) voor toegang. Als je ook toegang wilt tot het zwembad, betaal je 20k rp extra. 
  

  

Swasti Dewi Salon: Wil je helemaal tot rust komen in de Spa? Ga dan naar Swasti Dewi Salon, waar je kunt genieten van een heerlijk traditionele Balinese massage. De salon is erg sfeervol en het personeel is ook heel vriendelijk!