De leukste activiteiten in Bali met kinderen

Bali is een leuke bestemming voor het hele gezin. Zowel met kleine kinderen als met tieners kan je op Bali genieten van een ontspannen vakantie, maar toch met veel activiteiten en ervaringen. De 10 leukste activiteiten voor een reis naar Bali met kinderen lees je in deze blog! 

1. Fietstour 

Een hele leuke mix van activiteit, natuur en cultuur voor jong en oud heb je met de fietstour van IkganaarBali. De fietstour is voor alle leeftijden. We hebben kinderfietsen, maar het is ook mogelijk om een kinderzitje op de fiets te hebben. Je fietst door groene rijstvelden, maakt een stop bij een Balinese school, Balinese dorpjes, een koffieplantage, uitgestrekte gebieden en nog meer unieke plekken. De fietstour is niet zwaar, doordat hij bergafwaarts is. En hoe leuk is het voor kinderen om te zien wat de verschillen zijn tussen scholen in Bali en scholen in Nederland? 

Product img Product img    

2. Waterbom

Waterbom Bali is een populair waterpark. Het is zeker een bezoek waard voor kinderen. Er zijn meer dan 20 verschillende waterattracties, waaronder glijbanen en een lazy river. Voor de kleine kinderen is er een speciale kinderzone genaamd 'Funtastic', met ondiepe zwembaden, kleine glijbanen en waterspellen. Voor de oudere kinderen zijn er gemiddelde glijbanen en voor de echte daredevils zijn er extreme glijbanen. Naast waterattracties zijn er meer activiteiten zoals trampolines, verschillende eetgelegenheden en winkeltjes. 

 

3. Raften

Voor de stoere gezinnen is raften een erg leuke activiteit! Er zijn verschillende rivieren geschikt voor een raft avontuur in Bali, zoals de Ayung-rivier en Telaga Waja-rivier. Je kan ook raften met IkganaarBali. Tijdens de raft tour van IkganaarBali ga je door het regenwoud waar de rivier doorheen stroomt. Je bevindt je tussen watervallen, valleien, rijstvelden en unieke bergwaden. Verfrissing is er zeker weten! 

Product img Product img

4. Tempels bezoeken 

Iets wat je op Bali niet kan overslaan is het bezoeken van tempels. Voor kinderen is dit misschien niet altijd de leukste activiteit. Een aantal mooie en geschikte tempels voor kinderen zijn: 

  • Vleermuisgrot Pura Goa Lawah: Een van Bali's heiligste tempels is gebouwd rondom een grot die volhangt met duizenden vleermuizen. De grot mag je niet in, maar de vleermuizen zijn goed te zien van buitenaf. Spannend! 
  • Pura Ulun Danu Bratan: Deze tempel is gelegen aan een heel mooi meer. Hierdoor lijkt het wel te zweven. Het is mogelijk om met een bootje het meer op te gaan en de tempel vanaf het water te bekijken. 
  • Pura Luhur Ulwatu: Deze tempel op de kliffen is prachtig. Het heeft ook een geweldig uitzicht met de zonsondergang. Wist jij al dat hier veel apen lopen?

 

 5. Snorkelen met schildpadden 

Snorkelen met schildpadden is natuurlijk een hele bijzondere ervaring. Populaire plekken om te snorkelen met schildpadden zijn Gili Air, Menjangan eiland en soms zijn ze ook te spotten in Amed! Vooral op het eiland Gili Air heb je een hele grote kans dat je schildpadden tegenkomt. Wij zagen ze tijdens onze snorkeltour, maar ook in het ondiepe water kwamen wij al een schildpad tegen. 

6. Monkey Forest Ubud 

Het Monkey Forest in Ubud is de plek om de schattigste apen te zien. In dit prachtige stukje jungle en bos, midden in Ubud, wonen honderden Balinese langstaartapen. Naast apen zijn hier ook beelden te zien en is er een tempel. Let er wel op dat je de apen met rust laat. IkganaarBali heeft ook een Monkey Forest Ubud Tour. Met deze tour ga je naar het Monkey Forest, Tegenungan Waterval, Ubud Paleis en de Campuhan Ridge walk. 

 

7. Dolfijnen spotten

Wist je al dat een van de bekendste plaatsen ter wereld om dolfijnen te spotten in Bali ligt? Dit is Lovina, in het noorden van Bali. Deze dolfijnen laten zich vaak vroeg in de ochtend zien en dat levert een spectaculair beeld op. Wil je dolfijnen spotten met IkganaarBali? Klik dan hier! 

Product img Product img

8. De rijstvelden en Bali Swing

In Bali heb je verschillende prachtige rijstvelden. In de buurt van Ubud heb je de bekende Tegallalang rijstvelden, maar er zijn meer rijstvelden die prachtig, en minder bekend zijn, zoals de Jatiluwih rijstvelden. Je kan bij de rijstvelden kiezen uit verschillende soorten wandelingen, zo ook korte wandelingen, zodat er voor iedereen iets leuks is! Daarna kan je lekker uitwaaien op een Bali Swing, een schommel boven de rijstvelden. Klinkt leuk toch? Een tour door de rijstvelden, Bali Swing en heilige watertempel is te boeken bij IkganaarBali. Klik hier! 

Product img Product img

9. Schildpadden vrijlaten 

In Bali zijn verschillende plekken waar je zeeschildpadden vrij kan laten in het water. Dit kan niet het hele jaar door. Het broedseizoen van de schildpadden op Bali is elk jaar vanaf april tot ongeveer oktober. In deze maanden heb je dus de meeste kans om een schildpad vrij te laten in de ze. Een goede plek om dit te doen is bij het Turtle Conservation and Education Centre (TCEC) in Serangan, dichtbij Sanur. Dit wordt ondersteund door het WWF en werkt hard aan de herbevolking en educatie van zeeschildpadden op Bali. 

10. De traditionele Bali Dans

Dans en theater zijn deel van vele rituelen en ceremonies op Bali. De traditionele Bali Dans, ofwel 'Kecak Dance' is ook een ervaring om te bekijken. De dans wordt regelmatig uitgevoerd in veel plaatsen, zoals de Pura Uluwatu, Tanah Lot, GWK Cultural Park, Pura Dalem Ubud en meer. 

Product img Product img