De Gili eilanden

Ten noord-oosten van Bali vind je de Gili eilanden, een populaire Indonesische vakantiebestemming. Gili betekent 'klein eiland'. De drie bekendste zijn Gili Air, Gili Meno en Gili Trawangan. Ben je gek op helderblauw water, witte stranden, palmbomen en hutjes op het strand? Dan is dit de perfecte plek om een paar dagen te genieten van al dit moois.

Gili Trawangan
Dit is het meest levendige eiland van allemaal. Dit eiland is ook ingespeeld op jongere vakantiegangers. Je vindt er luxe hotels, stranden om te relaxen, bruisende uitgaansgelegenheden, veel duikscholen en fijne restaurants. Elke dag rond 18.00 wordt er een grote food market opgebouwd tegenover de pier van Gili Trawangan. Dit is de plek om kennis te maken met lokale noodle- en rijstgerechten of een vers vis. Ook is de zonsondergang op dit eiland prachtig, de beste plek is bij Sunset Bar. Zorg dat je op tijd bent, anders is je plekje vergeven.

Gili Air
Dit eiland staat bekend om haar relaxte reggae vibe. Vanaf Lombok is dit eiland binnen een half uur te bereiken met een fastboat. Het is erg leuk om per fiets dit eiland te bezichtigen. Je kan het eiland ook lopend ontdekken, je hebt het hele eiland namelijk in 2 uur gezien. Gili Air heeft namelijk een oppervlak van nog geen 2km². Het eten op Gili Air is spotgoedkoop. Heerlijke zeevruchten en een piña colada zal geen aanslag op je bankrekening zijn. Gili Air is ook nog eens erg leuk als je wil snorkelen door de verschillende soorten vissen en schildpadden.

Gili Meno
Het is nog net geen onbewoond eiland, maar zo voelt het wel als je aankomt op Gili Meno. Ultieme rust is hier gegarandeerd. Voor duikers is dit eiland erg populair. Op dit eiland vind je Bolong's Turtle Sanctuary, gevonden en verlaten schildpad eieren worden hiernaar toegebracht om deze te redden van wilde dieren. De baby schildpadjes komen hier uit het ei en worden hier vervolgens opgevoed in een klein zwembad. Na ongeveer acht maanden worden deze schildpadjes uitgezet.

Hoe bereik je de Gili eilanden?
Er zijn twee mogelijkheden; 
1. Je gaat vanaf Amed, dit is vooral goed voor de vakantiegangers die zeeziek zijn. De boottoch zal maar +/- 1 uur duren. 
2. Je gaat vanaf Padangbai, deze havenplek is populair onder de vakantiegangers. 

Tussen de eilanden gaat constant een public ferry waarmee je goedkoop op de andere eilanden kan komen.

Lijkt het jou leuk om een tour langs deze drie de eilanden te doen?
Klik hier voor onze unieke 2 dagen 1 nacht Gili eilanden tour!