De beste surfstranden van Bali!

Bali is niet alleen de perfecte plek voor yogaliefhebbers en backpackers, maar ook een topbestemming voor surfers. Met een eindeloze kustlijn, golven en adembenemende uitzichten, is Bali een paradijs voor surfers van alle niveaus. Hier zijn de beste surfstranden die je absoluut moet bezoeken! 

 

Uluwatu Beach 

Niveau: Gevorderd en experts 

Beste tijd: Mei tot september 

Golven: Krachtige reef breaks 

Uluwatu is een van de meest iconische surfspots in Bali. De krachtige en consistente golven zijn ideaal voor ervaren surfers. Dit strand biedt niet alleen geweldige surfcondities, maar ook spectaculaire uitzichten en een levendige surfcultuur. 

 

 

Kuta Beach 

Niveau: Beginners 

Beste tijd: Het hele jaar door, vooral in het droge seizoen 

Golven: Zachte beach breaks 

Kuta Beach is waarschijnlijk het meest bekende strand van Bali. Het lange zandstrand en de milde golven maken het de perfecte plek om te leren surfen. Er zijn tal van surfscholen die lessen en uitrusting aanbieden, wat het toegankelijk maakt voor iedereen die wil beginnen met surfen. 

 

 

Padang Padang Beach 

Niveau: Gevorderd en experts 

Beste tijd: Juni tot september 

Golven: Krachtige reef breaks 

Padang Padang Beach is een prachtige plek met sterke, snelle golven die perfect zijn voor de gevorderde surfer. Het strand, bekend van de film "Eat, Pray, Love", biedt een intieme sfeer met indrukwekkende kliffen en een rustige omgeving. 

 

 

Canggu Beach 

Niveau: Beginners tot gevorderden 

Beste tijd: Het hele jaar door, met de beste condities tijdens het droge seizoen 

Golven: Zachte tot middelgrote beach en reef breaks 

Canggu is een steeds populairder wordende bestemming onder surfers. Met surfspots zoals Batu Bolong en Echo Beach biedt Canggu golven voor alle niveaus. De ontspannen sfeer, samen met tal van cafés en bars, maakt het een ideale plek om te surfen en te relaxen. 

 

 

Balangan Beach 

Niveau: Intermediates tot gevorderden 

Beste tijd: Mei tot september 

Golven: Middelgrote tot krachtige reef breaks 

Balangan Beach is een rustig gelegen strand met mooie, lange golven. Het is minder druk dan andere stranden en biedt een schilderachtige omgeving met wit zand en een relaxte sfeer. Ideaal voor surfers die wat meer ruimte en rust zoeken. 

 

 

Medewi Beach 

Niveau: Beginners tot gevorderden 

Beste tijd: Het hele jaar door, met de beste golven tijdens het droge seizoen 

Golven: Lange, langzame point breaks 

Medewi Beach ligt aan de westkust van Bali en is een rustige, minder bekende surfspot. De lange, langzame golven zijn perfect voor beginners die willen oefenen en gevorderden die hun techniek willen verfijnen. De landelijke charme van Medewi biedt een welkome ontsnapping aan de drukte van de toeristische gebieden.