Van budget tot luxe; de beste accommodaties in Sidemen

Sidemen is een klein, rustig dorpje gelegen in het hart van Bali's prachtige rijstterrassen. Het is de perfecte bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar een rustige en authentieke Balinese ervaring. Er zijn tal van accommodatiemogelijkheden in Sidemen, variërend van traditionele homestays tot hotels en luxe villa's. In deze blog zie je de beste accommodaties in Sidemen voor ieders budget. 

Budget Accommodaties

1. Rumah Sidemen

Als je opzoek bent naar een goedkope, maar goed beoordeelde accommodatie, dan ben je bij Rumah Sidemen op de goede plek. De accommodatie is beoordeeld met een 9,5 uit 90 beoordelingen en dat is super goed! Rumah Sidemen biedt gasten een authentieke ervaring van Balinese cultuur gelegen in de prachtige natuur. Er is geen zwembad aanwezig. 

Gallery image of this propertyGallery image of this property

2. Abian Ayu Villa

Abian Ayu Villa is een rustig viersterren verblijf omgeven door rijstvelden en met een prachtig uitzicht op de vulkaan Mount Agung. Het buitenzwembad is de perfecte plek om een duik te nemen of lekker te ontspannen. Vanuit het zwembad heb je uitzicht op de prachtige rijstterrassen. De kamers zijn ontworpen met een mix van Balinese en moderne inrichting. Er zijn verschillende kamertypes, met verschillende uitzichten. 

Gallery image of this propertyGallery image of this property

3. Sawah Indah Villa 

Sawah Indah Villa is omgeven door weelderige groene rijstvelden en bergen. Het zwembad en de villa's liggen verscholen tussen de rijstvelden, zodat ze allemaal een adembenemend uitzicht op de rijstvelden hebben. Er is ook een spa beschikbaar, en het personeel kan helpen met het organiseren van dagtochten en vervoer. Dus ben je op zoek naar een ontspannen verblijf? Dan is dit misschien wel de perfecte optie!

Gallery image of this propertyGallery image of this property

Middelluxe Accommodaties

2. Alamdhari Resort and Spa 

Alamdhari Resort and Spa ligt tussen de rijstvelden in Sidemen. Er zijn verschillende Warungs op loopafstand. Het zwembad kijkt uit op de prachtige natuur van Sidemen en de kamers bieden alles wat je nodig hebt. Ook is er de mogelijkheid om deel te nemen aan verschillende activiteiten, zoals een tour door de rijstvelden of een kookcursus. 

Gallery image of this propertyGallery image of this property

3. Gladak di Uma Bali 

De instagramwaardige accommodatie Gladak Di Uma ligt op een loopafstand van 20 minuten van Sidemen. De accommodatie heeft een klein zwembad. De schommels en hangmatten maken de accommodatie perfect voor het maken van Instagram foto's. Verder is de accommodatie van alle gemakken voorzien. 

Gallery image of this propertyGallery image of this property

Luxe Accommodaties

1. Camaya 

Op ongeveer een kwartier rijden van Sidemen ligt het magische Camaya. Dit milieuvriendelijke resort beschikt over vier prachtig ontworpen bamboehuizen, geïnspireerd op de Balinese en Javaanse architectuur. Elk huis heeft zijn eigen zwembad en een prachtig uitzicht op de omliggende rijstvelden. De huizen gaan goed op in de natuur, omdat ze zijn gebouwd van natuurlijke en lokaal gewonnen materialen. Daarnaast biedt Camaya een scala aan culturele, actieve en traditionele activiteiten, zoals het bijwonen van lokale ceremonies, yogalessen, raften en lessen in het maken van Balinese offers.

Gallery image of this propertyGallery image of this property

2. Samanvaya Luxury Resort & Spa - Adults Only 

Samanvaya Luxury Resort & Spa is een adults-only resort. Het exclusieve resort biedt luxe en ontspanning, met prachtig ontworpen villa's. Er zijn 12 individuele villa's, en villa's met een privé zwembad. Gasten kunnen genieten van zeer goede spabehandelingen en deelnemen aan activiteiten als yogalessen, wandelen en fietsen. Ook het restaurant van Samanvaya; Asri Dining staat hoog aangeschreven door de prettige sfeer, goede mix van Indonesisch en westers eten en hoge kwaliteit. 

Afbeelding uit fotogalerij van de accommodatieAfbeelding uit fotogalerij van de accommodatie

3. Bird Hills Bamboo House 

Wil jij op een atypische plek verblijven? Dan is Bird Hills Bamboo House misschien wel iets voor jou. Bird Hills Bamboo House is een unieke en charmante accommodatie, gelegen op 20 minuten rijden van het centrum van Sidemen. Dit milieuvriendelijke bamboehuis biedt gasten een unieke ervaring, met zijn rustieke ontwerp, rustige omgeving en prachtig uitzicht op de omringende natuur. 

Afbeelding uit fotogalerij van de accommodatieAfbeelding uit fotogalerij van de accommodatie

 4. Patal Kikian Villa 

Patal Kikian Villas in een rustige en mooie accommodatie in Sidemen, gelegen tussen de rijstvelden. De kamers zijn modern ingericht, met een Balinees tintje. De highlight van deze accommodatie is de prachtige infinity pool, met uitzicht op de groene rijstvelden en de Mount Agung. Kan jij jezelf al zien zwemmen terwijl je het prachtige uitzicht bewonderd? 

Gallery image of this propertyGallery image of this property