De 7 mooiste bamboe accommodaties in Bali 2023

Wat is er nou leuker dan slapen in zo’n geweldig verblijf met relaxplekjes, totale stilte en uitkijkpunten over de mooie rijstvelden? Wij hebben voor jullie de 10 mooiste bamboe accommodaties in Bali op een rijtje gezet. 

1 Stone House

Deze magische boomhut in Ubud wordt omgeven door tropische jungles, prachtige rijstvelden, een biologische groente boerderij en een jungle chic zwembad. De boomhut is ontworpen om helemaal tot rust te komen en te verbinden met de natuur. U ervaart een complete privé luxe ervaring met behoud van de authentieke Balinese cultuur. Vanuit de Stone House kunt u gemakkelijk restaurants, winkels en andere bezienswaardigheden in Ubud bezoeken. 

 

2 Magic Hills Bali

Magic Hills Bali is een unieke lodge met een prachtig 360 graden uitzicht en heeft een architectonisch ontwerp dat bestaat uit bamboo en artistieke elementen. Het ligt in het midden van Bali omgeven door diverse rijstterassen, dus een perfecte bestemming voor reizigers. Gasten worden wakker met het geluid van tsjilpende vogels en kunnen genieten van het adembenemende uitzicht vanuit hun slaapkamer. Deze accommodatie is perfect voor reizigers die de rust willen opzoeken.

3 Veluvana bali 

Veluvana is een uniek bamboehuis gelegen in Sidemen, dat bekend staat om zijn prachtige landschap en de inheemse cultuur. Het bamboehuis heeft een mooi uitzicht op de groene rijstterassen en de hoog oprijzende vulkanen, en dat maakt dit een perfecte plek voor een paradijselijk avontuur in Bali. Veluvana is ontworpen met de wereldwijde klimaatverandering in gedachten. Door gebruik te maken van lokaal verkregen materiaal dragen ze bij aan het minimaliseren van hun ecologische voetafdruk.

4 Camaya Bali Butterfly

Camaya Bali Butterfly is het welbekende instagrammable bamboehuis in Bali. Het ontwerp is een combinatie van een open design huis met schilderachtige uitzichten en eindeloze plekken om te relaxen. Dit verblijf, gelegen in de plaats Selat, is een paradijs waar u geen last zult hebben van andere toeristen en kunt genieten van de prachtige natuur. Op heldere dagen kunt u zelfs de Mount Agung in de verte zien!

5 Bird Hills Bamboo House

Bird Hills Bamboo House bevindt zich in het oosten van Bali op de top van de Sidemen Hills. Het prachtige bamboohuis is gemaakt met 95% natuurlijke materialen uit omliggende dorpen en de lokale bevolking als personeel. Vanuit de kamer heeft u een ongelofelijk uitzicht op de Mount Agung en kunt u genieten van een prachtige zonsopgang. Dit verblijf biedt volledige privacy dus het is een zeker een aanrader voor koppels die opzoek zijn naar een romantisch uitje. 

 

6 Le Bamboo Bali

Le Bamboo Bali bevindt zich in Uluwatu. De bungalows worden omgeven met veel planten en vijvers, infinity zwembaden en een prachtig uitzicht over de oceean. Alles in deze accommodatie is met zorg gebouwd met nauurlijke materialen en ze zijn veel bezig met het milieu. Er worden geen plastic flessen of plastic rietjes geserveerd, het drinkwater wordt gefilterd door Navazza filters en sterk suikerhoudende drankjes zijn niet verkrijgbaar. Ook beschikt Le Bamboo Bali over een volledig uitgeruste yoga shala, dus het is een perfecte locatie voor yoga retraites.

 

7 Le Sabot Ubud

De naam zegt het al, dit prachtige verblijf ligt in het mooie Ubud. Deze stad wordt omringd door prachtige rijstvelden, weelderige jungles en veel watervallen. Le Sabot bevindt zich in het hart van Ubud dus je hoeft je niet diep de jungle in te wagen om hier te verblijven. De accommodatie heeft een ongelooflijk panorama uitzicht over de goed onderhouden rijstvelden en daarom krijgt u hier een goed beeld van het echte plattelandsleven op Bali.