De 5 mooiste duikplekken op Bali

Bali, het betoverende eiland in Indonesië, staat bekend om zijn adembenemende stranden en weelderige rijstterrassen. Maar wat velen niet weten, is dat het ook een paradijs is voor duikliefhebbers. Met een ongelooflijke biodiversiteit en een reeks duiklocaties die geschikt zijn voor zowel beginners als ervaren duikers, biedt Bali een onvergetelijke onderwaterwereld. Hier zijn de vijf mooiste duikplekken op Bali!

Tulamben - USAT Liberty Wrak

Tulamben, aan de oostkust van Bali, herbergt een van de meest iconische duikplekken ter wereld: het USAT Liberty-wrak. Dit gezonken Amerikaanse vrachtschip uit de Tweede Wereldoorlog is in de loop der jaren een levend rif geworden. Duikers kunnen de overblijfselen van het schip verkennen, bedekt met kleurrijk koraal en bewoond door een overvloed aan zeeleven. Het wrak is ook 's nachts te duiken, wat een extra spannende ervaring biedt.

Amed - Japanse Wrakken

Amed, aan de noordoostkust van Bali, liggen meerdere Japanse wrakken uit de Tweede Wereldoorlog. Deze wrakken zijn bedekt met zachte koralen en bewoond door een verscheidenheid aan vissen, inclusief hengelaarsvissen en spookmurenes. De duikplekken hier zijn over het algemeen rustig en geschikt voor zowel beginners als gevorderde duikers.

Nusa Penida - Manta Punt

Nusa Penida, een naburig eiland van Bali, staat bekend om zijn ontmoetingen met majestueuze manta roggen. Manta Punt is de place to be voor duikers die deze elegante wezens van dichtbij willen zien.

Menjangan Eiland - Nationaal Park Bali Barat

Het Menjangan-eiland, gelegen in het Nationaal Park Bali Barat, biedt kristalhelder water en een overvloed aan zeeleven. De onderwaterwereld hier wordt gekenmerkt door de prachtige koraaltuinen. De duiklocaties rond Menjangan Island zijn ideaal voor zowel beginners als ervaren duikers, en je kunt hier vaak scholen kleurrijke vissen tegenkomen.

Padang Bai - Blauwe Lagoon

Padang Bai, aan de oostkust van Bali, is de toegangspoort tot enkele van de mooiste duikplekken van het eiland. De Blauwe Lagoon is een favoriet onder duikers vanwege het zachte koraal, rifhaaien en schildpadden die je hier kunt tegenkomen.

Of je nu een ervaren duiker bent of nog nooit hebt gedoken, de duikplekken op Bali bieden voor elk wat wils. Dus pak je duikuitrusting en ontdek de schoonheid van Bali's onderwaterwereld. Selamat menyelam! (Veel duikplezier!)