De 5 beste luxe hotels en vijfsterrenresorts op Bali

Bali heeft zoveel te bieden dat we vaak meer tijd buiten onze hotels en villa's doorbrengen dan erin. Of je nu naar het strand of de jungle wilt, er is altijd wel iets te doen in elke buurt van Bali. Maar als je het wat rustiger aan wilt doen en de relaxte en luxueuze sfeer van een tropisch eiland wilt ervaren (en als je wat meer wil uitgeven!), zit je hier nu goed! Bali is ook de thuisbasis van talloze luxe hotels en resorts met een wow-factor. Stel je voor: 24-uurs butlers, dagelijkse schoonmaakservice, ultraluxe spa's en nog veel meer. Zoveel fantastische plekken op het eiland dat we de beste luxe hotels en vijfsterrenresorts op Bali voor je op een rijtje hebben gezet!

Jumeirah Bali

Voor een echte koninklijke behandeling moet je inchecken bij Jumeirah Bali. Dit indrukwekkende luxe all-villa resort is een prachtig architectonisch eerbetoon aan het Hindoe-Javaanse Majapahit Rijk, en geeft je een kijkje in hoe de heersende elite van Bali leefde tijdens het gouden tijdperk. Het is een tropisch maar historisch resort dat doet denken aan een waterpaleis, compleet met oceaanzicht en zessterren service die past bij royalty. Dit groene, op water gebaseerde toevluchtsoord is ook de thuisbasis van de bekroonde Talise Spa (met de enige traditionele Turkse hammam op het eiland) en drie kenmerkende restaurants en bars met panoramisch uitzicht. Dineer bovenop een kalkstenen klif in Akasa Restaurant & Bar, smul van Balinese en Zuidoost-Aziatische gerechten van de boerderij in Segaran Dining Terrace en maak het af met cocktails en gastronomische hapjes in Maja Sunset Lounge. Als je je daarna terugtrekt in je paleisachtige verblijf, word je omringd door Bali's betoverende natuurlijke landschappen en je eigen privézwembad en luchtige paviljoen.

Afbeelding uit fotogalerij van de accommodatie

Potato Head Suites & Studios

Eco-bewuste reizigers, deze is voor jullie. De revolutionaire Potato Head Studios in Desa Potato Head in Seminyak zijn koolstofarme woningen op een steenworp afstand van het strand, boordevol natuurlijk licht en gerecyclede materialen. Denk aan lappendekens gemaakt van linnen snijresten, onderzetters voor drankjes gemaakt van hergebruikt gerecycled plastic, vulkanisch keramiek, met de hand geverfde stoffen en zelfs hele muren gemaakt van ongebruikte bakstenen. Je ontvangt ook je eigen zero-waste-kit met een waterfles, een RPET-tas, rietjes van bamboe en navulbare producten zoals zonnebrandcrème, aftersun en insectenspray. En als je buiten je milieuvriendelijke verblijf stapt? Dan heb je talloze cultureel geïnspireerde ruimten en experimentele locaties, waaronder Tanaman (een kosmisch restaurant op basis van planten), talloze bars, een multifunctionele tentoonstellingsgalerie, verschillende actieruimten op het dak, een amfitheater, een zwembad aan het strand met dagbedden en zelfs een studio waar muziek wordt opgenomen!

Afbeelding uit fotogalerij van de accommodatie

The Ungasan

The Ungasan is een adembenemend resort op een klif met een adembenemend uitzicht. Dit luxe resort met uitzicht op de oceaan ligt op een indrukwekkende klif op Bali's rotsachtige zuidelijke schiereiland en biedt onderdak aan slechts tien suites met één slaapkamer en vijf exclusieve zwembadvilla's met vijf slaapkamers: de Balinese geïnspireerde Villa Ambar, de met bougainvillea omzoomde Villa Pawana, de koloniale Hamptons-stijl Villa Tamarama, de gezinsvriendelijke Villa Jamadara en het entertainmenthuis Villa Santai Sorga. Elke villa van 2.500 vierkante meter heeft een privébutler, mediaruimte, eethoek binnen en buiten en - onze favoriet - voorrang bij de toegang tot een van de beste strandclubs van Bali: de enige echte Sundays Beach Club. Maar dat is nog niet alles. Je droomontsnapping gaat verder dankzij The Ungasan's culinaire team van wereldklasse, een luxe spa en fitnesscentrum, evenals een tennisbaan en zelfs een putting green... Luxueus eilandleven wordt niet beter dan dat!

Afbeelding uit fotogalerij van de accommodatie

Balquisse Heritage Hotel

Balquisse, een stijlvolle schuilplaats ontworpen door de bekroonde Marokkaanse interieurontwerpster Zohra Boukhari, is een vijfsterren boetiekhotel in Jimbaran waar vintage charme, natuur en stijl samenkomen. Het is een plek waar je je kunt onderdompelen in de wereld van verfijnde kunst en de meest romantische sprookjesachtige omgevingen, allemaal in een heerlijk afgelegen schuilplaats. Vredig omgeven door een bloeiende tuin binnen een oude kokosnootplantage, biedt het hotel onderdak aan slechts 22 charmante kamers, individueel doordrenkt met de unieke en luxe boho-chique, culturele elegantie die je verwacht van Zohra. We houden van de prachtige bloei van Javaans, Aziatisch en Marokkaans erfgoed op het hele terrein, waar je ook drie prachtige zwembaden, high-end wellness-ervaringen, heerlijke eetgelegenheden, een exotische spa en handgemaakte ervaringen op maat voor elke gast vindt, zoals de op maat gemaakte picknick met een lokale professionele chef-kok. En als klap op de vuurpijl ligt dit alles op slechts enkele minuten van het strand van Jimbaran.

Afbeelding uit fotogalerij van de accommodatie

Alila Villas Uluwatu

We dagen je uit om Alila Villas Uluwatu binnen te stappen en niet meteen verliefd te worden. Verbluffend minimalistisch met een subliem design en een ongeëvenaard uitzicht over de Indische Oceaan (kijk maar naar die cabana op de top van de klif!) Alila Villas Uluwatu is echt het neusje van de zalm op het gebied van luxe leven. Met heerlijk dineren, spa verwennerij en echt deskundige gastvrijheid, onderscheidt dit paradijselijke all-villa resort zich van de massa en zal niet teleurstellen. Elke villa is voorzien van luxe must-haves zoals 24-uurs butlers, privézwembaden en een adembenemend uitzicht. 

Gallery image of this property