De 10 leukste dingen om te doen op de Gili Eilanden

De drie Gili-eilanden; Gili Trawangan, Gili Meno en Gili Air liggen op ongeveer twee uur varen van Bali. Dat is het helemaal waard, want de Gili-eilanden zijn echt paradijsjes. Met de turquoise zee, witte stranden, palmbomen, schildpadden en de relaxte sfeer kom je helemaal tot rust. In deze blog lees je 10 dingen om te doen! 

1. Snorkeltour langs alle 3 de eilanden 

De Gili eilanden staan bekend om hun turquoise zee en prachtige onderwaterwereld. Hierdoor is snorkelen echt een aanrader op de Gili eilanden. Je kan zelf vanaf de kant snorkelen, maar met een snorkeltrip langs alle drie de eilanden zie je alles. Je zult een prachtig onderwatersculptuur zien, schildpadden en gekleurde vissen in alle soorten en maten. Een ding is zeker en dat is dat je je ogen uit kijken! 

 Product img

2. Huur een fiets 

De Gili eilanden zijn relatief klein. Een makkelijke en leuke manier om de eilanden te verkennen is door een fiets te huren. Fietsen is een van de enige manier om je te vervoeren. Er is namelijk geen gemotoriseerd vervoer. De andere opties zijn lopen of per paard, maar paarden worden niet altijd goed verzorgd. Met de fiets kom je op veel plekken die anders waarschijnlijk niet zou zien. Bovendien is het de snelste manier! 

Gili Trawangan Pictures | Download Free Images on Unsplash 

 3. Eiland hoppen 

De meeste toeristen verblijven maar op één eiland, maar elk eiland biedt iets anders. Hierdoor is het leuk om ook (een van) de andere eilanden te bezoeken! Dit kan met een reguliere boot, charterboot of een van de eilandhoppen boten. Gili Trawangan is het grootst en meest levendig. Gili Meno staat bekend als 'honeymoon' eiland en heeft de meest ontspannen sfeer. Gili Air biedt levendigheid en een ontspannen sfeer. 

Product img

4. Relax op het strand 

Alle eilanden hebben prachtige stranden met wit zand, een heldere zee en gekleurde vissen. Op Gili Trawangan wordt Coral Beach aangeraden om te snorkelen. Als je uit de drukte wil relaxen moet je in het noordwesten zijn. Op Gili Meno zijn de beste stranden te vinden in het noorden en noordoosten van het eiland. Hier zwemmen ook veel schildpadden. Op Gili Air vind je de beste stranden in het zuidwesten. 

Product img 2,600+ Gili Trawangan Stock Photos, Pictures & Royalty-Free Images - iStock  | Gili islands, Lombok, Bali

5. Doe watersporten 

Een leuke activiteiten is het doen van watersporten. Je kan bijvoorbeeld een paddelboard huren en hiermee de zee op gaan. Ook kan je een kajak huren en het eiland rondvaren. Hiermee kan je ook naar andere eilanden, maar dit wordt niet altijd aangeraden. De stroming kan sterk zijn en de golven kunnen hoog worden. 

6. Ga feesten! 

Voor feestjes moet je op het eiland Gili Trawangan zijn. Sommige noemen Gili Trawangan ook wel 'Party Eiland'. Er zijn strandbarren, live muziek, DJS en soms zelfs bootfeestjes. Dit maakt het nachtleven van Gili Trawangan gezellig en levendig. Op de andere twee eilanden zijn er minder feestjes te vinden, maar zijn er wel strandbarren en heb je soms live muziek. 

7. Het uitzichtpunt op Gili Trawangan 

Als je op Gili Trawangan bent en de mooiste zonsondergang van het eiland wilt zien, moet je zeker het Gili T Viewpoint bezoeken. Het uitkijkpunt is het hoogste punt van het eiland, het is een heuvel van 100 meter hoog en geeft je een panoramisch uitzicht op Gili Trawangan, Gili Meno en Gili Air. Als je geluk hebt en goed kunt zien, zie je misschien Lombok en de berg Agung op Bali. Maak je geen zorgen als je niet op Gili Trawangan verblijft. Elk eiland heeft prachtige zonsondergangen.

8. Bezoek Bolong's schildpaddenopvang op Gili Meno 

Gili Meno heeft een klein schildpaddenreservaat om de schildpadden op het eiland te helpen beschermen. De focus van het reservaat ligt op het beschermen van de schildpadden. Dit houdt in dat je ze in een beschutte omgeving laat opgroeien en ze vrijlaat als ze groot genoeg zijn en de grootste kans hebben om in zee te overleven. Als je geluk hebt, krijg je misschien de kans om zelf een schildpad vrij te laten.

 

9. Bezoek de nachtmarkt van Gili Trawangan 

De nachtmarkt van Gili Trawangan is een grote markt waar je lekker kan eten voor een lage prijs. Er zijn veel verschillende kraampjes met Indonesisch eten, westers eten, toetjes en heel veel zeevruchten. Er is dus iets te eten voor iedereen! 

10. Paardrijden over het strand 

Wil je tijdens het paardrijden genieten van de zonsondergang? Dat kan op de Gili eilanden. De paarden staan klaar om op te stappen. Als je op Gili Trawangan verblijft, raad ik je STUD Horse Riding Adventures aan, omdat zij echt op het welzijn van de dieren letten en ervoor zorgen dat ze goed worden verzorgd. Maak je geen zorgen als je op een ander eiland verblijft, je kunt ook paardrijden op Gili Meno en Gili Air.

Tip

Wil jij een vakantie naar Gili Air waarbij alles geregeld is? Denk hierbij aan accommodatie, snorkeltrip en fietshuur. Dit kan met de 2 dagen 1 nacht Gili Air excursie van IkganaarBali. Klik hier! Ben jij aan het zoeken voor een accommodatie? Lees dan deze blogs; Gili Trawagan, Gili Meno, Gili Air.