Backpackers, budgetreizigers en luxe-liefhebbers opgelet! Waar te verblijven op de Gili eilanden.

De Gilis zijn een trio eilanden in Indonesië, beroemd om hun prachtige stranden, relaxte sfeer en adembenemende landschappen. Ooit waren de eilanden een hotspot voor feestende backpackers, maar de laatste jaren hebben ze zich ontwikkeld en hoewel ze nog steeds hun oude charme hebben behouden, is er nu voor elk wat wils.

Waar verblijven op Gili Meno?

Dit kleine eiland is waarschijnlijk een van de meest romantische gebieden van Indonesië, met kristalhelder water, lange stukken wit zand en prachtige natuur.
Precies om deze reden is het populair onder honeymooners, en het langzame leven biedt een ontsnapping aan alles. Verwacht totale rust en ontspanning. Er is dan ook geen grote backpackersscene en de meeste soloreizigers trekken naar de feeststemming van Gili T.

Voor de backpacker

Verblijf in het Rabbit Tree Hostel! Dit is een klassiek eilandhostel en de perfecte plek om andere backpackers te ontmoeten. Ontbijt is beschikbaar en het hostel heeft een bar waar je kunt samenkomen en socializen, samen met veel andere sociale ruimtes die zeer smaakvol zijn ingericht. Het is duidelijk dat het hostel is gemaakt met soloreizigers in gedachten! Het is een klein stukje lopen naar het strand en er is gratis wifi.

Voor de budgetreiziger

Verblijf in Meno Dream! Dit is een boetiekresort dat aan alle essentiële eisen voldoet voor een redelijke prijs. De kamers zijn modern en ruim, er is gratis wifi in het hele pand, er is een buitenzwembad en er is een geweldig restaurant op het terrein. De locatie is uitstekend en je bent maar een paar minuten lopen van het strand.

Voor de luxe-liefhebber

Verblijf in Villa Pulau Cinta! Als je op zoek bent naar het paradijs binnen het paradijs, dan is dit het. Dit resort bestaat uit boetiekvilla's die aan al je wensen voldoen. Een terras, privézwembad, uitzicht op zee, roomservice en alle andere toeters en bellen. De kamers zijn prachtig en ingericht als mini-manhuizen, zoals het hoort. Natuurlijk zijn er restaurants op het terrein, evenals een bar, en er is altijd roomservice zodat je de villa nooit hoeft te verlaten. Echt luxe!

Waar verblijven op Gili Trawangan?

Gili T', zoals het eiland liefkozend wordt genoemd, is het feestcentrum van het trio. Verwacht dezelfde prachtige stranden als Meno, alleen bezaaid met veel meer nachtbars en livemuziekavonden. Dit eiland is vooral populair bij soloreizigers die andere mensen willen ontmoeten, willen genieten van het goedkope bier en tot diep in de nacht willen feesten. Maar wees niet bang, er is een rustigere kant aan het eiland voor degenen die een avondje uit willen! Er zijn veel goedkope hostels op het eiland voor backpackers, maar ook een paar luxe opties als je hier meer bent voor de paradijselijke sfeer dan voor de tequila.

Voor de backpacker

Verblijf in Jati Village Hostel. In de nette tuin vind je een groot zwembad en veel ruimte om te ontspannen en mensen te ontmoeten. Er is ook een bar in het hostel, dus je hoeft niet ver te lopen voor een lekkere koude Bintang. De slaapzalen zijn schoon en hebben allemaal een eigen badkamer. Jati biedt ook een eigen restaurant, fietsverhuur en tennisspelfaciliteiten. Wat heb je nog meer nodig? 

Voor de budgetreiziger

Verblijf in Gili Flush Harmony. Dit guesthouse combineert betaalbaarheid en comfort, met moderne kamers met airconditioning, een mooi zwembad en gratis wifi. Dit mini-resort is goed gelegen, dus je bent op loopafstand van een aantal van de beste duikwinkels op het eiland. Voor deze prijs is het een van de beste opties die er zijn. Het is vaak volgeboekt, dus reserveer vroeg.

Voor de luxe-liefhebber

Verblijf bij Kuno Villas! Kuno is met gemak een van de topvilla's op de Gili Eilanden en staat bekend om zijn stijlvolle bouw en luxe service. Alle villa's hier liggen in een tropische tuin en hebben een privézwembad, een enorme televisie en dagelijkse yogalessen of andere activiteiten. Het ontbijt wordt dagelijks in je villa geserveerd, dus je hoeft je bed niet eens uit. Het resort is gebouwd en afgewerkt met klasse houten architectuur en is niet alleen een genot om in te verblijven, maar ook prachtig. Niet goedkoop, maar je zult niet teleurgesteld zijn.

Waar te verblijven op Gili Air?

Als laatste, Gili Air! Dit eiland is de perfecte mix van activiteit en ontspanning. Met uitstekende duikscholen is Gili Air een geweldige plek om in vakantiestemming te komen. Het rif hier is ook prachtig om te snorkelen, een goed alternatief voor jonge kinderen. Het eiland zelf is zeer gezinsvriendelijk, met veel buitenzwembaden, paardrijden en stranden waar je veilig kunt zwemmen. En dan hebben we het nog niet eens over de beste hotels van de Gili eilanden! Breng je dagen door met wandelen op blote voeten en genieten van de zon voor een avond met verse zeevruchten en livemuziek op het strand. Het nachtleven is misschien niet zo levendig als op Gili T, maar er is altijd wel iets te beleven op dit kleine eiland...

Voor backpacker

Captain Coconuts is waarschijnlijk het beste hostel van de drie eilanden. Het ligt net achter een van de beste stranden van het eiland, in een veld met palmbomen. Er is een groot buitenzwembad met ligstoelen en schaduwrijke cabanas. Je kunt kiezen uit een goedkope slaapzaal (met hangmatten, klamboes en een superluchtige houten boomhut) of minibungalows met eigen badkamer. Er is ook een geweldig restaurant met veganistisch en veggie eten. Al met al gewoon een geweldige plek, je zult niet teleurgesteld zijn!


Voor de budgetreiziger

Mowies on the Beach voelt echt als een tweede thuis, vooral dankzij het personeel en het heerlijke eten. Het hotel ligt vlak bij het strand, met een groot buitenzwembad voor de gasten. De ruime bungalows zijn uitgerust met snelle WiFi en tv's. Steek het zandpad over naar het restaurant en geniet van hun enorme menu - het staat vol met veggie, veganistische en gezonde opties, evenals enorme hamburgers! Een prachtig oceaanzicht vanuit je raam maakt het af als een klein stukje paradijs.

Voor de luxe-liefhebber

Slow Gili Air Villas zijn een droom die uitkomt. Als ik zeg dat we het beste tot het laatst hebben bewaard, dan meen ik dat ook. Deze verzameling van tien privévilla's ligt verscholen in een schaduwrijk zandpad vlak bij het strand en bezorgt je kippenvel. Stapstenen leiden je over het rustige water naar de receptie, voordat je naar je privévilla wordt gebracht, compleet met privézwembad, half-buitenbadkamer en volledig uitgeruste keuken. Het ontbijt wordt dagelijks op je kamer geserveerd. De spa ter plekke is een prachtig gebouw in de stijl van een bamboe kapel en biedt de beste behandelingen van het eiland. Er is een luchtige yogasala in de buitenlucht met regelmatige lessen, evenals een in-house reisbureau service.