Adembenemende zonsondergangen op Bali

Onder de vele wonderen die Bali te bieden heeft, behoren de zonsondergangen ongetwijfeld tot de meest magische. Terwijl de zon langzaam onder gaat, wordt de lucht overspoeld me allerlei kleuren. In deze blog staan de beste plekken om te genieten van een adembenemende zonsondergang op Bali.

1. Tanah Lot Temple

De Tanah Lot Temple is niet alleen een van de meest bekende tempels op Bali, maar ook een perfecte plek om de prachtige zonsondergang te bekijken. Deze tempel staat op een rotsformatie in het water en creëert een mystieke en onvergetelijke ervaring.

2. Balangan Beach

Balangan Beach is een van de rustigere plekken waar je kunt genieten van een prachtige zonsondergang. Het is een uitgestrekt zandstrand met geweldige golven dat vaak door surfers en strandliefhebbers wordt bezocht. Terwijl de zon langzaam achter de horizon zakt, kan je je vermaken met de surfers die voorbij komen surfen.

3. Lahangan Sweet

In het oosten van Bali ligt Lahangan Sweet. Dit is een minder bekende plek, maar zeker niet de minste. Je hebt hier een panoramisch uitzicht op de Mount Agung, de uitgestrekte oceaan en de verre eilanden. Deze plek creëert een gevoel van rust en stilte.

4. Uluwatu Temple

De Uluwatu Temple ligt op een klif aan de zuidwestkust van Bali. Deze tempel biedt niet alleen een prachtig uitzicht op de oceaan, maar is ook een onvergetelijke plek om de zonsondergang te bekijken. Tijdens de zonsondergang kan je hier de Kecak Fire Dance bekijken, een traditionele dans die elke avond hier plaatsvindt.

5. Jimbaran Beach

Jimbaran Beach staat bekend om zijn verse visrestaurants aan het strand, waar je tijdens de ondergaande zon heerlijk kan dineren. Terwijl de lucht zich vult met diverse kleuren, creëren de vissersbootjes op het kalme water een prachtig uitzicht.

 

6. Lovina Beach

Lovina Beach staat natuurlijk bekend om de dolfijnentours in de vroege ochtend, maar ook ’s avonds heeft deze plek iets magisch te bieden. Met de Mount Agung op de achtergrond, verandert de lucht geleidelijk van helderblauw naar warme tinten oranje en roze.

7. Jemeluk Beach

Een andere plek in het oosten van Bali is Jemeluk Beach in Amed. Deze plek biedt een oase van rust en schoonheid terwijl je geniet van een schilderachtige zonsondergang.