Activiteiten die je in Bali moet doen!

Tijdens je reis naar Bali zijn er natuurlijk genoeg mooie plekken om te bezoeken. Om het iets makkelijker voor jullie te maken hebben wij activiteiten uitgezocht die je niet over mag slaan wanneer je Bali bezoekt!
 

Ga shoppen bij je lokale markt
Kies voor een heerlijke versmarkt met vers fruit en groenten of kies bijvoorbeeld voor de Ubud markt. Hier vind je traditionele kleding en lokaal gemaakte accessoires. Scoor een van deze leuke tassen en support de locals!
Bezoek de Tirta Empul Tempel
Bij een bezoek aan Pura Tirta Empul (letterlijk vertaald: de heilige water tempel) kan je in het heilige water van de tempel badderen. De tempel ligt dichtbij Ubud en is zeker een bezoek waard!
 
Deze foto is genomen tijdens onze Ubud + Bali Swing tour
Beklim Mount Batur
Een aanrader is om Mount Batur te beklimmen, een actieve vulkaan van ongeveer 1700m. Je kan dit overdag doen maar wij zouden adviseren om het met zonsopgang te doen. Vertrek in het donker en geniet van een prachtige zonsopgang en een indrukwekkend uitzicht boven op de vulkaan!  Bekijk ook eens onze Mount Batur tour

Ga naar een outdoor bioscoop
Er zijn verschillende plekken waar je dit kan doen, maar onze favoriete plek is toch wel The Lawn in Canggu. Geniet van een rustige avond met een leuke film en snacks. Op de achtergrond kan je de golven nog horen.

Bron: Instagram @thelawncanggu
Zwem in een infinity pool
Met de tropische temperaturen op Bali is het natuurlijk altijd lekker om af te koelen in het zwembad. Een duik in een infinity pool met een uitzicht over de bergen is ook iets wat je in Bali niet mag overslaan. Maak het af met een floating breakfast en geniet van het prachtige uitzicht. In Uluwatu zijn er ook erg mooie infinity pools te vinden met uitzicht over de oceaan!
 
Bezoek de Gunung Kawi Tempel
Bij deze tempel vind je beelden die direct uit de rotswand zijn gesneden. Dit is een van de meest unieke archeologische plekken in Bali. Daarnaast is het ook een belangrijke heilige plek voor de Balinezen.

Bron: Instagram @balidaily
Bezoek een waterval
In Bali kan je veel watervallen vinden. Het is soms een stukje lopen (met trappen naar beneden en naar boven) maar het is het allemaal waard! Kijk bijvoorbeeld deze prachtig waterval, en deze bezoeken wij ook tijdens de Ubud tour!  

Vogels spotten in Bali Bird Park
In het Bali Bird Park kan zijn er verschillende tropische vogels te vinden. De ene nog kleurrijker dan de andere! Je kan ze voeden of gewoon spotten. Spot jij ze allemaal? (Er zijn meer dan 40 soorten)

Ga een dagje naar de spa
Na drukke dagen met veel activiteiten is het heerlijk om even bij te komen in de spa. Kies voor een heerlijke massage, een gezichtsbehandeling, een manicure of misschien wel allemaal!
 
Schommel op een van de bekende Bali Swings     
De meeste swings kan je vinden in Ubud met een prachtig uitzicht over rijstvelden, een rivier of de bergen.

Ga duiken!
Ontdek de prachtige onderwaterwereld van Bali en probeer duiken eens. Je kan hier zoveel zien bijvoorbeeld manta rays, zeepaardjes en de maanvis (mola), of ontdek de beelden onderwater! Wij raden Dive Culture Bali aan om veilig te duiken. 
 
Bezoek Nusa Penida
Naast Bali ligt het eiland Nusa Penida waar je met de boot naartoe kan, de boottrip duurt vanaf Sanur ongeveer 30 minuten. Dit is een prachtig eiland met een paar wereldbekende plekken. Bezoek Diamond Beach, Broken Beach of Tree House, allen met een magisch uitzicht.

Bezoek de rijstvelden
In Bali kom je veel rijstvelden tegen, maar de meest indrukwekkende is toch wel Jatiluwih Rice Terrace. Hier kan je tussen de rijstvelden lopen en genieten van het prachtige groene uitzicht.
 
Monkey Forest
Een leuke activiteit om te doen is een bezoek brengen aan het Monkey Forest in Ubud. Hier kan je tussen de apen rondlopen en je kan zelfs selfies met ze maken! Daarnaast is het ook een erg mooie omgeving.

Huur een scooter!
Voor een paar euro per dag kan je al een scooter huren. Om het echte Bali te beleven is het leuk om een scooter te huren en lekker rond te touren, je kan alle kanten op. Hou er rekening mee dat ze in Bali links rijden!
 
Leer surfen
Bali is de perfecte plek om te leren surfen! Langs het strand staan vaak verschillende tentjes, hier kan je een surfles nemen. Je gaat meestal voor maximaal 2 uur de zee in.