De 7 Beste plekken om te winkelen op Bali

Een reis naar Bali is niet compleet zonder een beetje winkeltherapie. Gelukkig biedt Bali een grote verscheidenheid aan handgemaakte artikelen die het culturele erfgoed van het eiland vertegenwoordigen. Om unieke cadeautjes mee naar huis te nemen van je reis naar Bali, zijn hier 7 plaatsen om te winkelen die je moet bezoeken op je reis!

Krisna Oleh Oleh Bali

Als je liever winkelt zonder het gedoe van onderhandelen met de straatverkopers, dan is Krisna Oleh Oleh Bali de ideale plek om te bezoeken. Deze one-stop-shop, ook bekend als Krisna Bali, biedt een verscheidenheid aan lokale producten, variërend van Bali's batik en handwerk tot heerlijke snacks. Het is een 24-uurs winkelparadijs voor toeristen die souvenirs willen kopen voor hun geliefden thuis. Het is gemakkelijk bereikbaar, op slechts 15 minuten rijden van Ngurah Rai International Airport. Het populairste filiaal bevindt zich aan Sunset Road, maar de winkel heeft ook verschillende filialen in heel Bali, waaronder in Kuta en Denpasar.

Kuta Art Market

De Kuta Art Market ligt op slechts 400 meter van Kuta Beach en is een winkelparadijs waar toeristen leuke souvenirs kunnen kopen tegen betaalbare prijzen. Deze openluchtmarkt strekt zich uit van Jalan Bakung Sari tot Jalan Kartika Plaza. Toeristen kunnen een wandeling maken door het gebied om het grote aanbod aan prachtige schilderijen, sleutelhangers, kleding en andere lokale producten te bekijken. Net als bij elke andere straatwinkel is afdingen de sleutel tot goede deals in Kuta Art Market. Terwijl je de markt verkent, kun je genieten van de zachte bries en het mooie uitzicht op Kuta Beach. Je kunt ook de authentieke keuken van Bali proeven bij de vele eetstalletjes en restaurants die het gebied omringen.

Badung Market

Badung Market is the bustling epicenter of Bali. Dit winkelcentrum met meerdere verdiepingen is 24 uur per dag geopend en biedt talloze lokale artikelen, variërend van vers voedsel tot textiel, en wordt beschouwd als Bali's grootste traditionele markt. Op de eerste verdieping vindt u de meest verse groenten, fruit, vlees en heerlijke snacks van het eiland. Op de tweede verdieping kun je verschillende soorten kruiden en specerijen kopen. Op de bovenste verdiepingen vind je Bali's prachtige textiel, ingewikkelde handwerk en kleurrijke kleding.

Kumbasari Art Market

Tegenover de Badung Markt ligt de Kumbasari Kunstmarkt of Pasar Kumbasari, een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Het ligt aan Jalan Gajah Mada, Kota Denpasar en heeft meer dan 1000 kraampjes met een gevarieerde selectie kunstvoorwerpen en handgemaakte stukken. Het is een grote trekpleister voor enthousiaste shoppers die dingetjes tegen groothandelsprijzen willen kopen. Een ding om in gedachten te houden is dat zowel de Bandung Markt als de Kumbasari Kunstmarkt beperkte parkeerplaatsen hebben. Het is dus aan te raden om te lopen of met de scooter te komen als je deze markten wilt verkennen.

Sukawati Art Market

Op ongeveer 20 km van Kuta en Denpasar ligt de Sukawati Kunstmarkt aan de hoofdweg van Gianyar. De markt biedt relatief lage prijzen en staat vol met kenmerkende kunstwerken uit Bali, waaronder schilderijen, gebeeldhouwde houten figuren en traditionele handgemaakte producten. Op de begane grond vind je levendige textiel en kleding. Een Sarong (een doek die je om je middel wikkelt voordat je een tempel binnengaat) is een populair item dat mensen op deze markt kopen.

Ubud Art Market

Als je op zoek bent naar de beste kwaliteit lokale kunstnijverheid en de artistieke meesterwerken van Bali, dan is Ubud Art Market de plek om naartoe te gaan. Je kunt kiezen uit een grote verscheidenheid aan beelden, vliegers, handgeweven tassen, rieten manden of hoeden en andere handgemaakte goederen die prachtig zijn uitgestald. Gelegen aan Jl. Raya Ubud No.35, maken het ingewikkelde handwerk en de levendige sfeer van deze markt het een perfecte plek voor een ochtendwandeling. Geen wonder dat de Ubud Art Market te zien was in Eat Pray Love, een Hollywoodfilm uit 2010 met Julia Roberts in de hoofdrol.

Tegallalang Market

Een goedkoper alternatief voor dure winkelcentra op Bali is Tegallalang Market. De traditionele kraampjes liggen in de rustige rijstvelden van Tegallalang en bieden authentieke goederen uit Bali, vooral huishoudelijke artikelen en meubels. Als je klaar bent met winkelen, kun je je onderdompelen in het weelderige groen en de frisse, koele sfeer van de prachtige Tegallalang Rice Fields op 1,8 km afstand. Het wordt aanbevolen om een auto of scooter te gebruiken om deze traditionele markt te bereiken, die op ongeveer 15 minuten rijden van het noorden van Ubud ligt.