10 unieke restaurants in Bali

Bali heeft talloze restaurants. In bijna elke straat vindt je wel een restaurant of warung waar je heerlijk kan eten. Of je nou een fijnproever bent of iemand die alles wil proberen, Bali heeft voor elk wat wils. Laat je verrassen door innovatieve gerechten en een ongeëvenaarde unieke sfeer. In deze blog lees je over 10 unieke restaurants in Bali! 

1. Koral Restaurant at The Apurva Kempinski Bali

Heb jij ooit onderwater tussen de vissen gegeten? In Bali kan dit bij Koral Restaurant in Nusa Dua. Dit restaurant is architectonisch gezien de meest unieke eetgelegenheid op het eiland. Je beland in een waterwonderland met de mooiste vissen, dus bent niet snel uitgekeken tijdens het eten. De keuken is modern met een twist. Er zijn verschillende gangenmenu's waar je uit kan kiezen. Het eten is een samensmelting van lokale ingrediënten en verrassende composities, wat het zo bijzonder lekker maakt. Wil jij hier eten? Vergeet dan niet te reserveren. Een reservering is namelijk verplicht (@koralbali) 

 

2. Merlin's Magic

Voor een unieke eetervaring zit je bij Merlin's Magic in Ubud ook zeker op de goede plek! Je hebt keuze uit gerechten van een menu, maar het is veel leuker om de gerechten jou te laten kiezen. Bij binnenkomst open je een boek op de pagina die goed voor jou voelt. Je krijgt dan een bericht te zien waarna je naar je tafel gaat. In plaats van dat jij dan het eten kiest, kiest het eten jou door tarot kaarten te gebruiken. Super bijzonder! Bovendien is het interieur heel gedetailleerd en magisch. Wanneer je hier wil eten wordt het wel aangeraden om te reserveren (@merlinsmagicbali) 

Geen fotobeschrijving beschikbaar. 

3. Keramas Aero Park 

Keramas Aero Park is een inflight restaurant en bar. Je kan dineren in een Boeing 737-400 of in de prachtige groene tuin ernaast. De locatie in Keramas biedt uitzicht op groene rijstvelden. Het menu is à la carte met een verscheidenheid aan traditionele Balinese en Indonesische gerechten, zoals bebek goreng, maar ook een aantal westerse gerechten, zoals spareribs (@keramas_aeropark) 

The Bali Bible | Keramas Aero Park 

4. Shooters Bali 

Shooters in Seminyak is de plek om te eten en een leuke actieve avond te hebben. Bij shooters kijk je niet naar een wedstrijd op tv, maar ga je zelf de uitdaging aan. Er zijn verschillende spellen waar je uit kan kiezen; minigolf, bijlwerpen, reuze jenga, schieten, pingpong en meer. Het decor staat in het teken van een gezellig kermis. Bij het eten moet je denken aan pizza's, hamburgers, hotdogs etcetera (@shooters.bali) 
Foto

5. The Cave Bali 

Heb jij ooit al willen dineren in een grot? Ook dit is mogelijk in Bali bij The Cave! The Cave van chef-kok Ryan Clift is een ondergronds restaurant dat een zeven- of tiengangenmenu serveert van de moderne gastronomie met optionele wijnen en cocktails. De natuurlijke grot werd in 2013 ontdekt en ontvangt nu gasten voor een unieke dinerervaring tussen stalagtieten en prachtige muren. Het gangenmenu wordt tegelijkertijd geserveerd met muzikale intermezzo's tussen de maaltijden, geprojecteerd op de wanden van de grot (@thecavebali) 

Home

6. Pirate Dinner Cruise

Niet van het eten onderwater, in een vliegtuig of grot? Dan is de Pirate Dinner Cruise misschien wat voor jou! Tijdens deze cruise bewoner je de prachtige zonsondergang terwijl je geniet van het internationale dinerbuffet aan boord van een traditioneel Indonesisch zeilschip met piratenthema. Er zijn gratis piratenaccessoires en spelletjes beschikbaar. Op het dek wordt je vermaakt door live muziek, spelletjes en verschillende traditionele dansen.   (@piratedinnercruise) 

Foto

7. Karen's Diner

Veel mensen kennen het internationale concept Karen's Diner wel. Sinds dit jaar is dit concept ook in Bali. Het is een absurde, unieke ervaring vol gelach, met Amerikaans diner-eten! De service is iets wat je niet vaak ziet in een restaurant. Karens beoordelen het zelfs met 1 ster. Kan jij hiertegen? (@karensdinerbali) 
Foto

8. Noir Cafe 

Noir Cafe is een bijzonder café op Bali, omdat het het eerste 2D-café is op het eiland. Binnenin is het interieur heel speciaal geschilderd met zwarte en witte kleuren, waardoor het lijkt alsof je in een stripboek loopt. Het is dan ook de perfecte plek voor een leuke instafoto. Op het menu vind je een mix van Westers en Indonesisch comfortfood, zoals pannenkoeken, bakso, kip Cordon Bleu en nog veel meer. Maak je geen zorgen, ondanks het 2D-ontwerp van het interieur, zijn alle gerechten op hun menu heerlijk en zeker om van te genieten!(@noircafe.bali) 

Foto

9. Frankenstein Laboratory 

Zin in Halloween? Bij Frankenstein Laboratory is de griezelige Halloween sfeer altijd aanwezig. Het is een mix van sciencefiction en lekker eten, waar elk hoekje een enge charme en gekke details heeft. Het personeel draagt laboratoriumjassen en pruiken om het thema compleet te maken, terwijl je luistert naar griezelige muziek uit klassieke horrorfilms (@frankensteinlaboratorybali) 

Foto

10. Cosmic Diner 

Het interieur van Cosmic Diner is zoals het van Amerika in de jaren 60, met zwarte geruit vloeren, vinyl zitjes, bedienend personeel in retro-outfits die zo uit Grease kunnen komen en vintage posters aan de muren. Ook het eten is lekker Amerikaans met dikke shakes in cowboyglazen, mac and cheese, pannenkoeken en het populairste gerecht, de Wagyu beef burgers (@cosmicdinerbali) 

COSMIC DINER, Legian - Restaurantbeoordelingen - Tripadvisor