7 stranden op Bali die jij waarschijnlijk nog niet kent

1. Green bowl beach
Een prachtig klein afgelegen op vrijwel het meest zuidelijke puntje van Bali. Het strand is genoemd naar de groene algen die op de rotsen aan de rand van het strand groeien. Deze plek is geliefd bij surfers vanwege de uitstekende golven.  Het strand heeft echter nog veel meer te bieden dan alleen surfen. Green bowl beach is namelijk een geweldige plek om te zwemmen, snorkelen, zonnen en gewoon te ontspannen. Op Green bowl beach bevinden zich 2 grotten, als de zon je even te veel wordt kan je hier altijd even schuilen.
Let op: Het strand is alleen bereikbaar via een steile trap.
Vanaf deze trap heb je trouwens echt prachtig uitzicht over het hele strand.
2. Gunung Payung Beach
Vlakbij Nusa Dua bevind zich Genung Payung Beach. Een geweldige plek om te ontspannen, te zonnen en gewoon te genieten van de wonderschone omgeving. 

Een van de hoogtepunten van Gunung Payung Beach is de prachtige omgeving. Het strand ligt aan de voet van een klif wat zorgt voor een erg spectaculair uitzicht op de zee en de omliggende heuvels. Dit strand is gelukkig goed te bereiken, want de wegen hier naar toe zijn al geasfalteerd. 

 

3. Soka beach 

Soka Beach is gelegen aan de westkust van Bali, in de regio Tabanan. Dit afgelegen strand met zwart zand staat bekend om zijn prachtige natuur en is een geweldige plek om te zwemmen, zonnebaden en surfen. Soka Beach ligt ongeveer 18 kilometer afstand van Tabanan. 

De rijstterrassen van Jatiluwih (zie ons eerdere blog) die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan, liggen ook in de buurt en zijn een bezoek waard vanwege de prachtige groene uitgestrekte rijstvelden

 

4. Yeh Leh beach

Yeh Leh Beach is een prachtig afgelegen strand met ongerepte natuur en heel rustig water, wat het een geweldige plek maakt om te ontspannen en heerlijk tot rust te komen. Het is een perfecte plek voor wie op zoek is naar een minder toeristische plek weg van de drukte. Zorg dat je alles meeneemt voor een dagje strand! Yeh Leh is namelijk nog niet erg ontwikkeld wat maakt dat er weinig voorzieningen zijn.

 

5. Bias Tugal Beach

Dit prachtige afgelegen strand bevind zich aan de oostkust van Bali vlak bij het dorpje Manggis. Het strand is ook bekend onder de namen Pantai Kecil en Secret Beach vanwege zijn afgelegen locatie en de moeilijkheid om er te komen. Het strand is omgeven door hoge kliffen met veel groen. Omdat het strand wat moeilijker te bereiken is en ook niet zo bekend is bij toeristen zal je het strand soms bijna helemaal voor jezelf hebben!

6. Perasi Beach

Perasi Beach staat ook wel bekend onder de naam: Pasir Putih Beach. Ook de weg naar dit strand kan wat ruiger zijn, maar als je je eenmaal op het stand bevind merk je dat je in een oase van rust terecht komt. 

 7. Amed Jemeluk beach

Jemeluk bay is een echt vissers dorpje. De lokale bevolking is heel erg vriendelijk en komen graag een praatje maken. Het is in de afgelopen jaren rondom Amed wel ietsje drukker geworden dan voorheen. Vakantie gangers komen hier namelijk om te snorkelen en duiken. Als je vroeg opstaat kan je op Amed Jemeluk beach echt een magische zonsopkomst bekijken.