10 must do's in Ubud

Ubud is een populair gebied midden in Bali. Dat Ubud populair is snappen wij wel. In Ubud en de omgeving is het prachtig. Je hebt hier bijvoorbeeld de Tegalalang rijstterassen, vele watervallen, yoga retreats, het monkey forest, leuke winkels en heerlijke restaurants. In deze blog lees je over 10 dingen die je zeker moet zien of doen in de buurt van Ubud! 

1. Tegalalang Rijstterassen (& Bali Swing) 

 Deze prachtige rijstvelden liggen ten noorden van Ubud. Ja kan leuke wandelingen maken door de rijsvelden, genieten van het uitzicht of dineren bij een van de talloze restaurantjes tussen de rijstvelden. Ook is hier de welbekende Bali Swing te vinden. Op deze schommel kan je lekker uitwaaien tussen het adembenemende uitzicht. Klik hier voor de Ubud + Bali Swing tour van IkganaarBali!

Product img Product img

2. Bezoek de watervallen 

In de buurt van Ubud liggen vele prachtige watervallen; van de welbekende Kanto Lampo tot de minder bekende Goa Rang Reng. Je hebt hier watervallen voor iedereen. Hier hebben wij al eerder een blog over geschreven met meer informatie. Klik hier voor de blog over de 10 mooiste watervallen in de buurt van Ubud. Met IkganaarBali kan je unieke watervallen bezoeken waar je nog nooit eerder bent geweest. Klik hier voor de watervallen tour. 

Product img Product img 

3. Monkey Forest Ubud

Het Monkey Forest ligt in het hart van Ubud. Het schitterende natuurreservaat staat bekend op de wilde apenpopulatie. Het bos is een thuis voor Balinese langstaartapen, ook wel bekend als Macaca fascicularis. Naast het bekijken van de apen kunnen bezoekers door het bos lopen en van de natuur genieten of een bezoek brengen aan de tempel. Klaar met het Monkey Forest? Restaurant Wanara Spice ligt dichtbij. Je kan hier heerlijk eten! 

Product img Product img

4. Campuhan Ridge Walk 

De Campuhan Ridge Walk is een makkelijk te lopen wandeling in Ubud. De wandeling is ongeveer anderhalve kilometer lang. Tijdens de wandeling zie je adembenemende uitzichten over de rijstvelden en de weelderige groene valleien. In de buurt zijn ook warungetjes en restaurantjes waar je lekker wat kan eten en drinken tijdens of na de wandeling. 

Product img

5. Doe een fietstour

Bij het woord fietsen denk je waarschijnlijk niet meteen aan Bali. Maar wist je IkganaarBali een fietstour aanbiedt? Tijdens deze tour fiets je door authentieke dorpjes, prachtige groene rijstvelden, bezoek je een Balinees huis, een tempel en een school. Je ziet dus heel veel van het 'echte' authentieke Bali. Bovendien is de route veelal bergafwaarts, wat heel fijn is in de warmte. De fietstour is leuk voor jong en oud!. Klik hier voor meer informatie over de fietstour. 

Product img Product img

6. Pura Tirta Empul 

De Pura Tirta Empul ligt in het dorp Tampaksiring, ten noorden van Ubud. Het is een heilige tempel die bekend staat om het heilige bronwater. Hindoes van over de hele wereld komen hier samen om zichzelf te reinigen in het heilige water. De Balinees reinigt zichzelf ook minstens een keer per jaar. Ze dompelen zich onder in de baden en bidden voor zuivering en spirituele heling. Jij kan dit ook doen! Bezoek de Tirta Empul of doe de Eat Pray Love Tour van IkganaarBali, waarbij je een Melukat Ceremonie uitvoert. Klik hier voor meer informatie. 

Product img Product img

7. Saraswati Tempel

De Saraswati Tempel, ook Ubud Palace genoemd ligt in het centrum van Ubud. De tempel is gewijd aan de godin Saraswati. Dit is de godin van kennis, wijsheid en kunst in het hindoeïsme. De tempel staat bekend om het water gevuld met prachtige lotusbloemen. Ook zijn er mooie beelden te vinden. In de avond zijn hier af en toe dansoptredens.

Product img Product img

9. IkganaarBali Ubud Tour

IkganaarBali biedt ook een Monkey Forest Ubud tour, klik hier. Tijdens deze tour bezoek je het Monkey Forest, de Tegenungan Waterval, het Ubud Paleis en de Campuhan Ridgewalk. Je ziet gelijk het leukste van Ubud! Klik hier voor meer informatie. 

Product img Product img

10. Ubud Art Market

Hou jij van shoppen? Dan moet je naar de kleurrijke Ubud Art Markt. Deze bruisende markt ligt in het centrum van Ubud. Het is een paradijs als je opzoek bent naar souvenirs, lokale producten, schilderijen, sieraden, accessoires en kleding. Onderhandelen over de prijzen is gebruikelijk, maar onderhandel wel met respect.