10 meest Instagram-waardige plekken op Bali

Wil je je TikTok of Instagram feed opleuken? Bali is letterlijk op maat gemaakt voor Instagram. Gezegend met witte en zwarte zandstranden, mooie rijstvelden, bruisende watervallen, kleurrijke cafés en bars, wat is er niet leuk aan Bali? Leg de golven vast die op de kusten beuken of wacht tot de zonsondergang voor een hemel die oplicht in oranje en rode tinten! Hier zijn de 10 meest Instagram-waardige plekken op Bali. 

Seminyak Beach

Een van de leukste dingen om te doen op Bali is een dagje naar het strand. Seminyak Beach is een van de beste. Aan de westkust van het zuiden van Bali ligt een 3 km lang wit zandstrand dat perfect is om te chillen en bruin te worden. Het is er misschien wat druk omdat het zo populair is, maar de relaxte sfeer maakt dat meer dan goed. Door de kleurrijke zitzakken is dit echt een mooi plaatje!

The Ultimate Guide To Seminyak Beach: All You Need To Know For An Amazing  Time

Banyumala Twin Waterfalls

Banyumala Twin Waterfalls is niet alleen een van de mooiste verborgen juweeltjes van het eiland, maar ook een van de leukste dingen die je op Bali kunt doen. Zodra je bij de hoofdingang aankomt, steek je bamboebruggen en rotsachtige paden over terwijl de waterval zich langzaam openbaart. Je vindt veel omringende rotsen en land waar je foto's kunt maken van de trapsgewijze waterval. Beloon jezelf na de wandeling met een verfrissende duik in het zwembad.

Banyumala Twin Waterfalls – Landmark Review | Condé Nast Traveler

Lempuyang Tempel

Geen bezoek aan het Eiland van de Goden is compleet zonder een stop bij de Lempuyang Tempel. Deze tempel, die ook wel de Gates to Heaven wordt genoemd vanwege zijn buitenaardse uiterlijk, is een van de oudste en meest gewaardeerde tempels op het eiland en bovendien de populairste plek om foto's van Bali te maken. Er is geen meer bij de tempel, maar je kunt het reflecterende effect bereiken door een spiegel onder je cameralens te houden.

Exploring the Gate of Heaven Lempuyang Temple: A Sacred Journey | by  Ihalseyy | Medium

Tirta Empul Tempel

Bewonder de fijne kneepjes van de traditionele Indonesische architectuur in de Tirta Empul Tempel. Het uitgestrekte complex heeft uitgebreide poorten en boeiende binnenplaatsen, maar de parel in de kroon is de bron in de tempel. Met stromend heilig bronwater is dit de plek waar Balinese hindoes hun zuiveringsrituelen uitvoeren. Vergeet niet om een sarong te dragen voordat je naar binnen gaat.

Tirta Empul Temple in Bali - 2023 ULTIMATE GUIDE

Taman Ayun Tempel

Zo'n tuin heb je nog nooit gezien. Bij Taman Ayun word je begroet door de ene na de andere Meru tempel, compleet met daken met meerdere verdiepingen. Als je door het complex loopt, zie je verschillende heiligdommen, fonteinen en visvijvers. Er is ook een poort die lijkt op de Lempuyang Tempel, waar je foto's kunt maken.

Taman Ayun Temple in Bali - Scenic Balinese Temple and Garden Complex – Go  Guides

Jatiluwih

Bewonder kunstmatige structuren in ongelooflijke natuurlijke landschappen bij Jatiluwih Rice Terraces. Geniet van het uitzicht op de rijen rijstvelden van 600 hectare met de Batukaru-bergketen op de achtergrond. Voor het beste uitzicht ga je naar een van de restaurants met uitzicht op de rijstvelden en neem je een maaltijd om alles in je op te nemen.

Jatiluwih Rice Terraces | Bali Sun Tours

Nusa Penida

Op zoek naar een uniek eilandavontuur? Nusa Penida is the place to be. Bekijk prachtige kliffen, ontspan op witte zandstranden, duik en bekijk kleurrijke koraalriffen en vissen, en nog veel meer. Een heel bekend foto plekje is hier ook te vinden, namelijk de welbekende T-Rex klif. Rijd naar KelingKing Beach en je vindt het mooie uitzichtpunt!

Kelingking Beach in Nusa Penida - Hidden Beach near Bali - Go Guides

Mount Batur

Begin je dag goed met een zonsopgangswandeling op Mount Batur voor een ononderbroken uitzicht op de oranjegekleurde skyline van Bali. Met een hoogte van ongeveer 1.717 meter boven zeeniveau duurt het ongeveer 2 uur om de top te bereiken, maar het prachtige uitzicht maakt dat meer dan goed!

Get Ticket Full day Mount Batur Sunrise Trekking Tour Private Promo Prices  - tiket.com

Ulun Danu Beratan Tempel

Als je de Ulun Danu Beratan Tempel in het echt ziet, weet je waarom het altijd het onderwerp is van zoveel Bali-foto's op Instagram. Dankzij het omringende meer lijkt het alsof de tempel zweeft. En met de mistige Bedugul bergketen op de achtergrond vormt het hele complex een adembenemend panorama.

Ulun Danu Beratan Temple in Bali - Bali's Iconic Lake Temple - Go Guides

Batu Bolong Beach

Met de Tanah Lot Tempel aan de kust is Batu Bolong Beach zeker een van de beste fotoplekken op Bali voor zonsondergang. Neem je camera mee om foto's te maken van de tempelboog met de roze lucht op de achtergrond. Het strand is ook een geweldig gebied om te surfen bij vloed en om te zwemmen bij eb.

Batu Bolong Beach Bali - Complete Guide And What To Expect - Diskova Bali