10 Essentiële Indonesische woorden voor je reis naar Bali!

Op het punt om Bali te verkennen? Het begrijpen van de lokale taal kan een wereld van verschil maken tijdens je reis. Met slechts enkele basis Indonesische woorden in je achterzak, kun je gemakkelijker communiceren en een diepere verbinding maken met de lokale cultuur. Hier zijn 10 onmisbare Indonesische woorden die je een voorsprong kunnen geven op je vakantie op Bali!

  1. Selamat Pagi (suh-lah-maht pah-gee) - Dit betekent "Goedemorgen". Een vriendelijke begroeting om je dag te beginnen.
  2. Terima Kasih (teh-ree-mah kah-see) - "Dank je wel". Een essentieel woord om je waardering te tonen voor de gastvrijheid van de lokale bevolking.
  3. Permisi (pehr-mee-see) - "Excuseer" of "Pardon". Handig om te gebruiken als je iemand wilt aanspreken of om toestemming vraagt.
  4. Tolong (toh-lohng) - "Help". Dit kan nuttig zijn als je assistentie nodig hebt of als je de aandacht van iemand wilt trekken.
  5. Sampai Jumpa (sahm-pie joom-pah) - "Tot ziens". Een vriendelijke manier om afscheid te nemen als je ergens weggaat.
  6. Apa Kabar (ah-pah kah-bahr) - "Hoe gaat het?". Een beleefde manier om te vragen hoe het met iemand gaat.
  7. Selamat Makan (suh-lah-maht mah-kahn) - "Eetsmakelijk". Een vriendelijke manier om je tafelgenoten een smakelijke maaltijd te wensen voordat je begint met eten.
  8. Selamat Malam (suh-lah-maht mah-lahm) - "Goedenavond". Gebruik deze begroeting wanneer de zon ondergaat en de avond begint.
  9. Taksi (tahk-see) - "Taxi". Als je wilt reizen binnen Bali, is dit woord van onschatbare waarde om een transportmiddel te vinden.
  10. Harga (hahr-gah) - "Prijs". Dit kan handig zijn als je aan het winkelen bent en wilt informeren naar de prijs van een product of dienst. Het helpt je om beter te onderhandelen en te begrijpen hoeveel iets kost.

Het leren van deze eenvoudige woorden zal niet alleen je reiservaring verbeteren, maar het zal ook de lokale bevolking waarderen dat je de moeite neemt om hun taal te leren. Veel plezier op je reis naar Bali, of zoals ze zeggen in het Indonesisch, "Selamat jalan!" (suh-lah-maht jah-lahn) - "Veilige reis!"