10 dingen om te doen op Nusa Lembongan en Nusa Ceningan

Op ongeveer 30 minuten varen vanaf Bali liggen Nusa Lembongan en Nusa Ceningan. Dit zijn twee populaire, maar toch rustige eilanden. Deze eilanden wil je absoluut niet missen tijdens je reis naar Bali. Dit zijn de leukste tips en dingen die je kunt doen op Nusa Lembongan en Nusa Ceningan. 

  1. Huur een scooter

De beste manier om het eiland te verkennen is per scooter. Het eiland is niet groot, met de scooter kun je overal gemakkelijk en snel komen. Vaak kun je een scooter huren bij je verblijf, dit kost ongeveer 100.000 IDR per dag. Ook het tanken is niet duur, dit kost ongeveer 40.000 IDR voor een volle tank. 

  1. Bezoek de mooiste stranden

Als je van kleine en mooie stranden houdt dan moet je naar Nusa Lembongan. Het eiland heeft meerdere mooie stranden waar je heerlijk kunt chillen en mooie foto’s kunt maken. Een paar van deze standen zijn: Mushroom Beach, Sunset Beach, Dream Beach en Jungut Batu. Het laatste strand is het strand waar de boten vanuit Sanur aankomen.

  1. Bezoek Devil’s tear

Devil’s tear ligt tussen Dream Beach en Sunset Beach in en is makkelijk met de scooter te bereiken. Devil’s tear staat bekend om de enorme hoge golven die tegen de rotsen aanslaan. Dit gaat met een enorme kracht, hierdoor worden golven metershoog de lucht in gespoten. Pas wel op, want je wilt niet van de rotsen vallen hier.

  1. Bezoek de eet en drink hotspots

Overal op het eiland zijn leuke tentjes te vinden waar je heerlijk kan eten en tegelijkertijd kan genieten van een prachtig uitzicht. Op Nusa Ceningan zijn de tentjes Le Pirate en Sea Breeze erg leuk. Voor Nusa Lembongan adviseren wij Indiana en Alponte Ristorante.

  1. Varen door de Mangrove

Als je toe bent aan wat rust is het leuk om naar de Mangrove te gaan. Je zult diverse bootjes zien liggen. Als je iets sportiever bezig wilt zijn is het leuk om hier te gaan suppen of kajakken. Ook dit kun je hier gemakkelijk regelen.

  1. Ga snorkelen

Op deze eilanden zijn veel mooie snorkel spots te vinden. Je ziet hier vele soorten visjes en koralen. Ook kun je een tocht naar Manta Point regelen, hier kun je snorkelen tussen de Reuzenmanta’s. 

  1. Steek over naar Nusa Ceningan

De gele brug is een iconische, felgekleurde hangbrug die Nusa Lembongan met Nusa Ceningan verbindt. ‘S Nachts licht de brug op en trekt het toeristen aan om een mooie selfie te maken. Deze brug is in 2016 ingestort door het zware verkeer, hierna werd hij herbouwd en omgedoopt tot The Bridge of Love. Om te voorkomen dat de brug weer instort mogen er nu niet meer zoveel mensen tegelijkertijd op.

  1. Bezoek Blue Lagoon

Een van de meest gefotografeerde plekken op Nusa Ceningan is Blue Lagoon. Dit is een mooi uitkijkpunt. Je vindt hier een van de meest turquoise wateren van Bali. De klifranden en rotsformaties zorgen voor een geweldige omgeving om te zitten en naar de golven te kijken. Let wel op, het water is hier heel ruig dus zwemmen wordt afgeraden.
 

  1. Bezoek een mooi tempeltje

Overal op Nusa Lembongan en Nusa Ceningan vind je mooie kleine tempels. Het is zeker de moeite waard om hier even te gaan kijken. Het zijn niet de mooiste tempels van Bali, maar ze zijn wel heel leuk om even te zien tussen het strandhoppen door.

  1. Geniet van een mooie zonsondergang

Als een mooie afsluiter van de dag kun je bij Cloudland genieten van een prachtige zonsondergang. Bestel een Bintang en plof neer op de lekkere zitzakken en je avond is compleet. Op Nusa Ceningan kun je genieten van een prachtige zonsondergang bij Dreampoint.