10 restaurants op Bali die je moet bezoeken!

Welkom foodies en avonturiers! Als het om culinaire ontdekkingsreizen gaat, staat Bali bekend als een paradijs voor smaakpapillen. In deze betoverende hoek van de wereld komen traditie, creativiteit en exotische ingrediënten samen om een smaakvolle ervaring te creëren. We hebben voor jou10 restaurants op Bali samengesteld die je simpelweg niet mag missen. Bereid je voor op een smaakvolle reis door de diverse culinaire landschappen van dit prachtige eiland!

Crate Cafe

Crate Cafe is een van de populairste plekken bij Batu Balong en wordt beoordeeld als een van de beste restaurants op Bali om te ontbijten. Ze bieden niet alleen heerlijk eten, maar ook een winkel, een prachtig uitzicht en een hippe sfeer. Dit chill plekje tussen de rijstvelden is zeker de place to be, en je zult er uren zoet zijn.

Crate Cafe - picture by Bali Interiors

Copenhagen

Je hoeft niet Deens te zijn om het werk van Copenhagen Canggu te waarderen. Van het ontwerp van het café tot het vinkjesmenu, deze schattig ingerichte ontbijt- en lunchplek is ongelooflijk! We raden de smashed avo op zuurdesem met gekookt ei en zelfgemaakte ingelegde ui ten zeerste aan. Oh en ga niet weg zonder hun beroemde Scandinavische kaneelbroodjes te hebben geprobeerd!

Bali's Cutest Cafes to Get You Bali Dreaming | Ministry of Villas

Potato Head Beach Club

De kleurrijke en antieke raamluiken geven de Potato Beach Club een eigenzinnige sfeer. Het restaurant aan het strand is een van de beste restaurants in Bali Seminyak. Je vindt er smaakvolle gerechten die de beste samensmelting zijn van oost en west. Het restaurant is gespecialiseerd in zeevruchten en salades, de ideale gerechten wanneer de zeebries je overspoelt en je naar de zonsondergang op de Indische Oceaan kijkt.

Potato Head Beach Club – The Luxury Bali

Flapjaks

Trek in pannenkoeken om 18.00 uur? Ga dan naar Flapjaks, een van de beste restaurants in Bali Indonesië waar je de hele dag door kunt ontbijten. Het restaurant is licht en kleurrijk en straalt een leuke sfeer uit die perfect is voor gezinnen met kinderen. Flapjaks serveert lekkere gelato's, zoete en hartige wafels en pannenkoeken. En als je calorieën aan het tellen bent, dan zijn hun vetarme gelato's altijd goed voor je zwembroek!

The Bali Bible | Flapjaks

Ku De Ta

Ku De Ta is een van de beste restaurants op Bali voor een ontspannen brunch. Het is de beste plek om je kater van de vorige avond te verzorgen! Het restaurant aan het strand biedt ook loungestoelen en heeft zowel binnen als buiten zitplaatsen. Het eten is een mix van lokale en continentale gerechten en gaat perfect samen met hun selectie cocktails die bekend staan als de beste in Kuta!

KU DE TA Restaurant, Beach Club & Bar - Best Sunset Spot Seminyak

Merah Putih Bali

Als je zin hebt om een van de nieuwe hotspots op Bali te ontdekken, moet je zeker een bezoek brengen aan Merah Putih. Hier geniet je van heerlijke en luxe Indonesische gerechten. De unieke smaak van het eten komt voort uit het gebruik van exclusieve ingrediënten. De koks zijn altijd bezig met het experimenteren met verschillende smaken en specerijen van Indonesië. Het resultaat? Heerlijke gerechten die prachtig gepresenteerd worden aan de gasten. 

Merah Putih Restaurant, Kerobokan - Ulasan Restoran - Tripadvisor

Watercress

Watercress Café, een van de beste restaurants op Bali, is perfect voor alle maaltijden van de dag. De ingrediënten worden lokaal ingekocht en zijn dus vers en van hoge kwaliteit. De gerechten worden met uiterste zorg en authenticiteit bereid om je de beste culinaire ervaring te bieden. Je vindt hier een verscheidenheid aan gerechten om van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat van te smullen. Het lichte en levendige interieur met witte muren die licht weerkaatsen, houten meubels en een ruime ruimte maakt je eetervaring nog mooier. Er is zelfs live muziek op de achtergrond op woensdag en vrijdag en verschillende andere spannende dingen om naar uit te kijken hier, in aanvulling op het heerlijke eten.

The New Watercress - Bali Interiors

Uma Garden

Als je denkt aan een goede eetervaring, dan bestaat dat natuurlijk niet alleen uit uitstekende gerechten, maar ook uit de algehele ambiance van de plek. Bij Uma Garden is dit een gegeven. Van heerlijke gerechten tot een tuinsetting met sprookjesachtige lichtjes, een sterrenhemel en andere leuke decoraties die je culinaire reis nog een stukje leuker maken. De gezellige en romantische ambiance is perfect voor een date met je partner. De filosofie van dit restaurant is mensen samenbrengen, en dat is precies waar het naartoe werkt. Je kunt hier ook genieten van een diner bij kaarslicht, waardoor het een van de beste restaurants voor huwelijksreizen op Bali is. De specialiteit van dit restaurant zijn de gegrilde gerechten die de gasten een rijke en verse smaak bieden.

UMA GARDEN, Kerobokan Kelod - Menu, Prices & Restaurant Reviews -  Tripadvisor

Ayung Terrace

Een van de vele dingen die je op Bali kunt doen, is dineren in Ayung Terrace Restaurant in het Four Seasons Hotel Ubud. De hoge ligging met uitzicht op het weelderige groen en de torenhoge palmbomen, zorgt voor het perfecte uitzicht terwijl je geniet van authentiek eten. Het is de perfecte plek om het traditionele en inheemse eten van dit eiland te proberen, bereid met authentieke smaken om je de beste ervaring te geven.  Wat het interieur betreft, contrasteert het witte kleurenpalet van het hele restaurant prachtig met het groen van de natuur, waardoor een symfonie van de twee ontstaat. Aangezien dit hotel ook op de lijst van beste hotels staat, kun je hier service en gastvrijheid van topklasse verwachten.

Al Fresco Dining | Ayung Terrace | Four Seasons Bali at Sayan